O nouă creșă la Valea Lupului! Investiție de peste 18 milioane lei derulată prin Compania Națională de Investiții

Comuna Valea Lupului va beneficia de o nouă unitate dedicată preșcolarilor investiție derulată prin Compania Națională de Investiții în urma unui proiect depus de autoritatea locală. De altfel, CNI a lansat recent procedura de achiziție, valoarea totală a obiectivului depășind 18 milioane lei, sumă fără TVA.

Un nou proiect privind sistemul educational este derulat în comuna ieșeană Valea Lupului, din zona metropolitană a municipiului Iași. Recent, a fost lansat pe sistemul electronic de achiziții publice o procedură privind proiectarea și execuția lucrărilor la o nouă creșă în localitate. Proiectul este derulat prin Compania Națională de Investiții, valoarea totală ridicându-se la 18,4 milioane lei (3,7 milioane de euro), sumă care nu include TVA. Investiția prevede construirea unei creșe mari, tocmai pentru a se acoperi deficitul de locuri din comună.

Proiect depus de Primăria comunei Valea Lupului

Datorită numărului în creștere de locuitori și a solicitărilor privind înscrierea la creșă, autoritatea locală a inițiat un astfel de proiect pentru construirea unei unități educaționale care să acopere nevoile comunității. ”În ultimii ani, populația comunei Valea Lupului a înregistrat o creștere semnificativă, în comună stabilindu-se numeroase familii tinere, situație confirmată și de datele statistice. Această situație a generat o creștere a solicitărilor de înscriere la cresă”, au transmis reprezentanții Primăriei Valea Lupului. Autoritatea locală a depus o cerere de finanțare la Compania Națională de Investiții – Direcția Investiții – Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS) – Subprogramul “Unități și Instituții de Învățământ de Stat”, finanțarea fiind ulterior obținută pentru o nouă creșă în zona central a localității.

Creșă pentru 110 copii din Valea Lupului

Obiectivul include proiectarea, faza de adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor. Creșa va acoperi cerințele pentru un număr de 110 copii, împărțiți în 11 săli de clasă. Clădirea va avea în componență toate spațiile necesare desfășurării activităților specifice. Astfel, pe lângă funcțiunea principală de spațiu pentru desfășurarea activităților educaționale, clădirea va avea în componență și spații de depozitare, spații tehnice, grupuri sanitare, birou, sală multifuncțională și toate spațiile administrative necesare, dorindu-se a fi o creșă prevăzută cu tot ce trebuie pentru cei mici. Spațiul de joacă pentru copii va fi amenajat în aer liber, în jurul clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here