O mare televiziune de știri din România, în pragul falimentului? Audiențele modeste ar fi declanșat problemele financiare ale postului tv

B1 TV, unul dintre posturile de televiziune din România, se află în pragul falimentului, potrivit surselor interne, pe fondul prăbușirii audienței. Factorii cheie ai acestei crize includ scăderea calității conținutului și o schimbare generală a preferințelor publicului către platforme online și conținut digital, conform specialiștilor din industrie.

Declinul semnificativ al audienței pare să fie rezultatul investițiilor reduse în jurnalism de calitate și programe originale. Criticii indică faptul că B1 TV nu a reușit să țină pasul cu evoluția mediului media, ceea ce a dus la o pierdere constantă de telespectatori.

Surse din interiorul postului de televiziune au dezvăluit că șefii de departamente și-au început căutarea altor locuri de muncă, creând incertitudine printre restul angajaților. Un angajat, sub protecția anonimatului, a confirmat îngrijorarea generală în rândul colegilor, mulți dintre aceștia începând să caute alternative de angajare.

De asemenea, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat recent postul Kanal D cu 200.000 de lei pentru depășirea duratei alocate publicității. În apărarea sa, Kanal D a argumentat că situația a fost generată de o conjunctură comercială nefavorabilă temporară, explicând că deficitul inițial a fost compensat spre finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here