O ieșeancă a fost înțepată de un scorpion adus din Ecuador cu un transport de banane. Autoritățile sunt în alertă – VIDEO

Cel mai probabil, scorpionul a ajuns la Iași într-un transport de fructe destinat magazinului Lidl din Bucium.

Autoritățile au intrat în alertă după ce o ieșeancă a ajuns la UPU Spiridon înțepată de un scorpion care a traversat Oceanul cu un transport de banane. Femeia a cumpărat în urmă cu cîteva zile câteva banane de la magazinul Lidl din Bucium, iar scorpionul și-a făcut loc printre fructe. Spre seară, aceasta a ajuns acasă, iar arahnida a scăpat neobservată în locuință. După câteva ore, aceasta și-a dat seama că a fost înțepată sau mușcată de o vietate, fără ca însă să-și dea seama despre ce animal a fost vorba. Abia spre dimineață, o rudă a dat peste scorpion, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar. Realizând că prezența unui astfel de animal nu e un lucru obișnuit și că mușcătura sau înțepătura ar putea proveni de la acesta, ieșeanca s-a prezentat al UPU Sf. Spiridon, unde a fost evaluată de medici, care au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică. Autoritățile au fost sesizate pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care scorpionul ecuadorian a ajuns la Iași, cel mai probabil magazinul Lidl din Bucium urmând a fi controlat de către acestea.

În plus, familia a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat vietatea ce a semănat panică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here