” Nulitățile năsoase ” fac articole haioase

Senzațional, incredibil și bulifragelistic ! Bucurați-vă, ieșeni patrioți care îl venerați pe Mihai Eminescu ! Puteți sări în sus de bucurie și striga, de 3,14 ori, ,, Ura ! ,, : marele poet și publicist dur de la ” Timpul ” s-a reîncarnat recent ! Chiar la Iași ! Chiar în paginile ” liderului presei ieșene ,, !

Numele reîncarnării eminescoidale e Cătălin Onofrei, editorialist la gazeta păstorită de mîndria Dumeștiului ( după infractorii Eva și Sabaidac ), marele deontolog și încasator Toni Hrițac. E drept, există o mică deosebire între furtunosul publicist & poet Eminescu și urmașul său bahluiez : în timp ce omul de pe bancnote scria de ,, grecotei cu nas subțire ,, , ,, bulgăroi cu ceafa groasă ,, și ,, bulbucații ochi de broască ,, , onofreiul reîncărnăcios livrează cititorilor dăcît ,, nulități năsoase ,, .

Pauză de gîndire și evaluare stilistică & psiho-fizionomică.

E clar, onofreiul analiticos nu se ia de greci, bulgari și alte naționalități conlocuitoare din motive de corectăciune politică-contemporaneză. Da’ de ce-o fi așa pornit pe nasurile cu gabarit mare ? O fi pățit ceva în copilărie din partea vreunui năsos ? S-o fi speriat, la grădiniță, de vreo poză de-a lui Constantin Tănase, ori de vreun film cu marele comic francez Fernandel ?

Sau poate că ‘ mnealui, dom’ analist de Bahlui, face aluziune ( mă-nțelegi … ) la vreun grup anume de năsoși nasoi, vreo nasonerie nașpa, cum erau nasonii ăia de care scria într-o carte de Marin Preda, ni’s’pari’cî. Și fiindcă ăștia, nasonii, ie periculoji și perfiji, onofreiul civic o dă anonimă, car’va’s’zică. Ă …?

Ori poate numai ,, nulitățile năsoase ,, îs nașpa, da’ alea cu nas subțire îs bune de pus la rană ? Cum e, bibicule ? Luminează-ne, dom’ analist de serviciu, să știm și noi ce facem, în caz de intersectare cu vreo năsoșenie nuliformă.

Apropo, domnu’ eminescuț publicistic : da’ cu urechile cum e ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here