‘Nu sunt nici bărbat, nici femeie’: câștigătorul Eurovision 2024 surprinde pe toată lumea cu declarațiile sale

Concursul Eurovision din acest an a fost marcat de o serie de controverse semnificative. Israelul a fost subiectul unor huiduieli constante, Greta Thunberg fiind și ea implicată în proteste. În paralel, Olanda a fost nevoită să se retragă din competiție chiar înainte de finală.

Finala a fost, de asemenea, plină de surprize pentru unii. Și asta pentru că Nemo Mettler, cunoscut în Elveția pentru cele patru premii muzicale câștigate în 2018, chiar pentru „Cântecul Anului” cu single-ul său „Du”, a fost declarat câștigător.

El este primul artist non-binar care câștigă Eurovision. „The Code” spune el, nu este doar o melodie, ci prezintă parcursul său de când și-a dat seama că nu se identifică nici ca bărbat, dar nici ca femeie.

Personalitatea sa este cea care a împărțit publicul în două tabere. Unii îl susțin, iar alții spun că nu avea ce să caute pe scena concursului. Totuși, la Eurovision 2024, Nemo a obținut 591 de puncte.

Tânărul are 24 de ani și a avut o apariție excentrică pe scenă. A purtat o fustă și un sacou colorat, făcând mai multe mișcări senzuale. El a explicat cum privește el „genul”, spunând că se imaginează ca fiind „o mică stea”.

„Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conştientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie. Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo.

Îmi place să mă gândesc la gen ca la o galaxie, imaginându-mă pe mine însumi ca o mică stea, plutind undeva înăuntru”, a declarat Nemo, câștigătorul Eurovision 2024, conform spynews.ro.

A spart trofeul după ce l-a primit

Trofeul Eurovision 2024 i-a fost înmânat lui Nemo de către Loreen, câștigătoarea de anul trecut. Dar atât de emoționat a fost artistul, încât l-a spart la scurt timp după ce l-a primit, rănindu-și degetul în același timp. „Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”, a mai spus Nemo, la Eurovision 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here