Noua Sală Polivalentă a Iașului rămâne la stadiul de… idee

Ca și în alte proiecte de importanță vitală pentru Iași sau chiar zona Moldovei, Guvernul nu pare să ia în serios nici posibilitatea ca orașul nostru să se bucure de o Sala Polivalentă modernă. Astfel, în ciuda faptul că primarul Mihai Chirica afirma recent că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) are în vedere începerea construcţiei a două săli, una la Iaşi şi cealaltă la Braşov, un document emis de MTS și semnat de ministrul Marius Duncă precizează, negru pe alb, că executivul nu are prevăzut vreun buget pentru aceste investiții. Mai mult, MTS a precizat că nici amplasamentele nu au fost stabilite, deci Iașul sau Brașovul și-ar putea face speranțe degeaba.

„În conformitate cu Programul de Guvernare este prevăzută construcţia a două Săli Polivalente, de 10.000-15.000 locuri, până în 2020. În acest sens, în acest an, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Consiliului Naţional al Mişcării Sportive din România, a necesităţilor de dezvoltare şi a priorităţilor Companiei Naţionale de Investiţii vom identifica locaţiile acestora şi vom demara procedurile de construcţie“, se arată în adresa MTS

Din păcate, în finalul acestei adrese se precizează și faptul că în bugetul pe 2017 al MTS nu există alocări pentru realizarea celor două săli. „Proiectele sunt în stadiul de idee, fiind necesare mai întâi decizii care nu implică alocări bugetare“, se arată în document.

Reamintim faptul că Ministrul Dunca a afirmat că realizarea celor două săli este „o prioritate“ pentru MTS în vederea organizării a cât mai multor competiţii internaţionale şi pentru a avea infrastructura sportivă necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here