Noua generație Ford Fiesta ST debutează la Geneva

Ford a oferit astăzi debutul public al noii generații Ford Fiesta ST, acompaniată la Salonul Auto de la Geneva 2017 de cea mai interesantă și cuprinzătoare gamă de modele Ford Performance din istorie.

Noua generație Fiesta ST introduce un motor 1.5 EcoBoost cu trei cilindri complet nou, care aduce un amestec fără precedent de putere și eficiență la nivelul consumul de carburant. Noul model este dezvoltat prin utilizarea aceleiași mentalități inovatoare care a făcut posibilă dezvoltarea supercar-ului de ultraperformanță Ford GT, care la rândul său este expus la Salonul Auto de la Geneva în versiunea ’66 Heritage Edition, prezentă în premieră în Europa.

Oferta Ford Performance în Europa include, de asemenea, versiunile diesel și benzină ale lui Focus ST, apreciatul Focus RS și emblematicul Ford Mustang. Vânzările modelelor Ford Performance au crescut cu 14% în ianuarie 2017 față de aceeași lună a anului trecut, o performanță care vine după o creștere de 60% la nivelul anului 2016, continuând inerția din 2015, când vânzările Ford Performance crescuseră cu 62%.

„Performanța accesibilă este nucleul activității noastre la Ford”, a spus Jim Farley, președinte și CEO Ford of Europe. „De la aerodinamica activă a supercarului Ford GT la sistemul Drive Modes al noii generații Fiesta ST, modelele noastre Ford Performance sunt dezvoltate cu ajutorul inovațiilor care le oferă clienților pe șosele emoțiile transmise de mașinile noastre de pe circuitele lumii”.

În ceea ce privește cea de-a treia generație de Ford Fiesta, modelul Fiesta ST va fi primul Ford Performance propulsat de un motor cu trei cilindri și primul Fiesta ST care va oferi sistemul selectabil Drive Modes.

Noul motor Ford pe benzină EcoBoost de 1.5 litri va dezvolta 200 CP, un cuplu de 290 Nm și aniticipează o accelerație 0-100 km/h în 6.7 secunde, utilizând inovații care includ o nouă combinație de injecție directă și de injecție indirectă secvențială, turbocompresie sofisicată și o tehnologie inovativă de dezactivare a cilindrilor care dezvoltă un nivel ridicat de putere în timp ce reduce emisiile de CO2.

Noul sistem selectabil Drive Modes permite configurarea pachetului electronic care controlează motorul, direcția și stabilitatea mașinii cu ajutorul setărilor Normal, Sport și Track, generând o experiență optimizată și distractivă. Sistemul va ajusta, de asemenea, răspunsul Electronic Sound Enhancement (ESE) și valva activă de evacuare pentru a oferi o experiență și mai satisfăcătoare la condus, amplificând sunetul sportiv natural al motorului cu trei cilindri.

“Noua generație Fiesta ST rămâne fidelă filosofiei de a oferi tehnologie de ultimă oră pentru a îmbunătăți fiecare fațetă a foarte receptivului șasiu și a motorului dezvoltate de Ford Performance”, a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului Dezvoltare Produs în cadrul Ford of Europe. “Cu sistemul selectabil Drive Modes și cu noul motor EcoBoost, care oferă o combinație extraordinară de performanță și eficiență, noul model va oferi cea mai versatilă experiență distractivă, antrenantă și satisfăcătoare de până acum”.

Noua generație Fiesta ST va fi oferită, de asemenea, împreună cu mai multe opțiuni de personalizare și de design interior decât până acum și va fi disponibilă în versiuni de caroserie cu trei sau cinci portiere începând de la lansarea sa, care va avea loc în prima parte a anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here