„Noi nu numai că ne-am asumat să devenim cea mai bună trupă de nunți, dar ne-am făcut un țel din asta”

De la nici o petrecere nu poate să lipsească muzica. Trupele care oferă astfel de servicii pentru evenimente s-au perfecționat în timp, iar concurența în domeniu a devenit acerbă. Noviss Band și ILEN&Power Orchestra Moldova sunt două formații cu vechime pe piață, de la care am încercat să aflăm care este cheia succesului în acest domeniu, la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem trupa care va asigura muzica pentru eveniment și cât de profitabilă este o asemenea afacere.

  1. Când a luat naștere Noviss Band/ ILEN&Power Orchestra Moldova  și cum au fost începuturile?

Adi (Noviss Band) –  După multe colaborări cu alte formații din Iași, eu și Cristina  am luat inițiativa de a forma, de la zero, trupa Noviss, în anul 2015. După o perioadă de doi ani  în care  grupul a trecut prin mai multe schimbări de componență, varietate a instrumentelor si calitate a instrumentiștilor ce contureaza sound-ul  trupei, Noviss  Band se bucură din 2017  de componența  care există și in prezent( 9 membri).

ILEN&Power Orchestra Moldova – Activăm în muzică de peste zece ani, dar în această formulă suntem din anul 2015. Într-o concurență atât de mare în acest domeniu chiar din primul an al fondării acestei trupe, ne-am remarcat prin seriozitate și dăruire față de serviciile muzicale care le prestăm cu multă dragoste, profesionalism, calitate și punctualitate, astfel succesul nostru nu a întârziat să apară. Chiar de la inceput eram foarte  solicitați să cântăm la  multe evenimente.  Noi nu numai că ne-am asumat să devenim cea mai bună trupă de nunți, dar ne-am făcut un țel din asta.

  1. Ce fel de servicii oferă Noviss Band?

Cristina (Noviss Band) –  Suntem cunoscuți ca fiind o trupă de entertainment ca să spunem așa, sau de show cu alte cuvinte. Prezența noastră se va regăsi și va fi mereu pe scenă unde cântam sau pe ringul de dans , între oameni.  Acei oameni care se află intr-un moment important al vieții lor și doresc să îl marcheze cu o petrecere, alături de familie și de prieteni.  Noviss Band susține atmosfera în astfel de momente, susține o bună desfașurare a evenimentului prin logistica implementată, acumulată de-a lungul timpului, cât și prin punerea la dispoziție a echipamentului necesar desfășurării evenimentului.

ILEN&Power Orchestra Moldova – ILEN&Power Orchestra Moldova este o trupă multilaterală,având piese proprii, componență stabilă  și repertoriu variat care ne permit să fim flexibili în activitatea muzicală și să fim invitați să cântăm atât la concerte și spectacole, cât și la petreceri, nunti, botezuri, aniversări, revelioane.

  1. Care sunt calitățile de care are nevoie trupa perfectă?

Andrei (Noviss Band) –  Din experiență vă pot spune că este foarte importanta  coeziunea grupului.

Este important ca,  pe lângă faptul că noi cântăm, să ne impărțim sarcinile și ca tot timpul sa existe un lider pentru fiecare departament. Cristina este una din solistele bandului si  se ocupa de marketing, expunerea pe canalele socialmedia, întâlniri cu potențiali clienți,.Adi canta la saxofon si se ocupă de logistică, adică timpii de întalnire și de plecare, se asigură că tot necesarul tehnic se află intr-o stare perfectă de funcționare, pentru ca noi trebuie sa fim mereu cu un pas înainte și orice apare pe parcurs să fie depășit cu ușurință. Eu sunt toboșarul trupei- am grijă  de programarile la repetiții și de sala de repetiții. Ceilalți colegi: Paul – pianistul nostru se asigură că toate armoniile își găsesc locul în piesele pe care le cântăm, Bogdan chitaristul nostru- vine cu idei pentru a lega piesele fără să ne oprim, Delia la voce – are grijă ca de fiecare dată vestimentația noastră să se asorteze, iar Gabi la clape, Adrian A. la voce și Iulian la trompetă mențin mereu o atmosferă pozitivă in grup povestindu-ne tot felul de întâmplări, pățanii sau bancuri.

ILEN&Power Orchestra Moldova – Perseverență, punctualitate, prietenie și talent, foarte multă muncă și repetiții, dar și un lucru la care foarte puțini se uită, dar care pentru noi este extrem de important: stabilitatea componenței trupei. La o trupă de nunți, rezervările pentru evenimet se fac cu cel puțin un an de zile înainte. De aceea este important să fim siguri că trupa va avea și peste un an aceeași componență pe care mirii o văd acum și care reprezintă, de fapt, motivul pentru care o aleg.

  1. Care sunt genurile muzicale preferate de dumneavoastră? Dar genurile muzicale preferate de clienții dumneavoastră?

Andrei (Noviss Band) –  In general ascult genuri cum ar fi: Funk, Disco, Blues, Rock, Soul, R&B, Pop-rock, Jazz-funk, Jazz-fusion.

În schimb clienții noștri preferă să beneficieze la evenimentele lor atât de muzică din repertoriul internațional: “oldies but goldies”, cum îi spunem noi, dar și românești: piese mai vechi care vor trezi mereu amintiri in rândul celor aflați la eveniment. Clienții  noștri vor de toate în general: muzica pop româneasca, muzica populara,  vals-uri, disco, rock, pop. Ne pretam de obicei pe cerințele clienților.

ILEN&Power Orchestra Moldova – Când alegem o piesă pentru repertoriu, în primul rând trebuie să se poată dansa pe ea și să fie ușor de recunoscut de cât mai multă lume. În principal ne axăm pe genul pop-rock, muzică de suflet, muzică de petrecere, dar respectăm preferințele muzicale ale celor care ne solicită, în funcție de ocazie, eveniment, vârstă, regiune a țării.

Avem un repertoriu larg astfel încât să satisfacem cât mai multe gusturi ale persoanelor pentru care susținem un program complet, în funcție de evenimentul ales. Abordăm genuri muzicale ca: muzică populară, tangouri, romanțe, muzica anilor 80-90, cafe concert, muzică usoară românească, muzică modernă, pop-rock.

  1. Care sunt criteriile după care vă alegeți repertoriul?

Adi (Noviss Band))–   În primul rând ținem cont de cerințele clienților. Datorită experienței pe care o avem atât ca trupă cât și la nivel individual, știm apoape cu exactitate care este muzica cea mai apreciată și cum se va distra publicul nostru până la sfarșitul evenimentului. Suntem mereu atenți la noile tendințe și încercăm să ne conformăm cu cererea de pe piață.  Componența ne permite să cântăm aproape orice gen, ne este relativ ușor să reproducem cam tot ce apare și să schimbăm din mers playlist-ul. Desigur ca nu îi uităm pe cei care îndrăgesc folclorul, acoperind un repertoriu variat și pe această arie.

ILEN&Power Orchestra Moldova – În funcție de eveniment, după reacția publicului înțelegi ce trebuie să cânți ca să rămână toată lumea mulțumită. Repertoriul nostru se bazează de la hituri lansate în ultimele luni până la evergreen-uri și șlagăre consacrate. 

  1. Cum alegem formația ideală pentru evenimentul nostru?

Cristina (Noviss Band) –   De regulă se caută formațiile cu experiență, cu feedback-uri pozitive și care cântă live, cu instrumente: tobe, bass, chitară electrică, clape, suflători (saxofon și trompetă în cazul nostru), voci feminine și voce masculină. Ca argument: se alege o formație cu o astfel de descriere pentru că este implicată muncă, studiu, repetiții și se cântă pe bune, adică live. Și se deosebește față de alte formații din 3 sau 4 membri să zicem, în care totul se derulează pe un negativ.

ILEN&Power Orchestra Moldova – Atragem atenția asupra câtorva factori: Alegeți formația care vă place cel mai mult și în care aveți încredere, care corespunde criteriilor și cerințelor dumneavoastră. Având în vedere respectul față de invitații dumneavoastră, țineți cont de vârsta și preferințele invitaților.

Dacă voi și invitații dumneavoastră vă simțiți bine, se creează o atmosferă minunată între muzicieni și invitați. Atunci este distracție la maxim și poți spune ca evenimentul este unul reușit.

  1. Există oameni de muzică ce privesc de sus formațiile care cântă la nunți?

Cristina (Noviss Band) –  Sigur că există,  părerile sunt imparțite. Majoritatea persoanelor din mediul academic o vad ca pe o degradare, alții tot din același mediu au incercat să cânte și ei la nunți,  însă nu au rezistat. Mulți refuză  asta până când sunt puși în fața faptului împlinit, de nevoie,  în majoritatea cazurilor, sau din întâmplare. Intră cine vrea, rămâne cine poate.

Însă există și cei care nu cântă la astfel de evenimente, dar îi apreciază în mod deosebit pe cei care o fac.

ILEN&Power Orchestra Moldova – Dupa cum știți, chiar si cei mai renumiți interpreți sau trupe sunt invitați să cânte la petreceri private. Nu contează unde este scena, la televizor, la restaurant sau la palat, întotdeauna cântăm cu dăruire de sine pentru publicul prezent, ca  aceștia să se simtă la un eveniment deosebit și de neuitat din viața lor.

  1. Ați participat la foarte multe petreceri. Care este evenimentul pe care nu îl veți uita prea curand?

Noviss Band – Sunt prea multe evenimente pe care sa nu le uitam prea curând. Fiecare eveniment este special și din fiecare am ramas cu ceva memorabil.

ILEN&Power Orchestra Moldova – Având activitate muzicală de peste 10 ani, am participat la multe evenimente extraordinare și frumoase. Toate evenimentele la care cântăm sunt deosebite și unice datorită energiei oamenilor care sunt prezenți. Dar o atmosferă de poveste o simțim atunci când cântăm la revelion. Parcă se întamplă o minune atunci când cânți împreună cu oamenii din jur. Fiecare dintre ei iți dăruiește o parte de fericire din inima lui ca tu să o transmiți mai departe prin muzică și dans. Oamenii îți creează acel spectacol fermecător unde tu deții rolul principal. Unul din evenimentele deosebite din acest an a fost la Piatra Neamț, unde am avut ocazia să cântăm pentru un public superb și receptiv.

Andrei Viliche

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here