Muzeul de Istorie Naturală al UAIC a fost inaugurat

Marți, 23 ianuarie 2024, la ora 13.00, a avut loc inaugurarea Muzeului de Istorie Naturală al UAIC, eveniment la care a participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). 

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, a declarat: „Avem peste 300.000 de exponate care vor fi readuse în momentul în care finalizăm restaurarea și amenajarea tuturor vitrinelor. Vom reda strălucirea acestui muzeu, pe care a avut-o întotdeauna. Este de apreciat faptul că s-a redat arhitectura inițială.

Muzeul de Istorie Naturală al UAIC își va redeschide în curând porțile după ce s-au finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, derulate în perioada 2019-2024. Investiția a fost realizată de Primăria Municipiului Iași, printr-un proiect în valoare de peste 13 milioane de lei. 

Între anii 2008-2014, clădirea Muzeului de Istorie Naturală a fost în litigiu. Conform Hotărârii din 5 decembrie 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, clădirea este proprietatea Primăriei Municipiului Iași, iar drept de administrare are Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. 

Muzeul de Istorie Naturală al UAIC este o instituție culturală, cu valenţe educative. Obiectivul muzeului îl constituie colectarea, identificarea, conservarea şi valorificarea bunurilor din patrimoniul biodiversităţii naturale, în paralel cu activitatea de educare a publicului în spiritul cunoaşterii și conservării naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here