Mulți. Și liberi

Pe cât a fost de mare bucuria momentului în care Simona a ridicat deasupra capului trofeul de la Roland Garos, cam tot pe atât a fost și dezgustul trăit la evenimentul de pe Național Arena. Dacă știa ce balamuc o să iasă după câștigarea primului ei turneu de Grand Slam, probabil că Halep s-ar fi dus ață la domiciliu și n-ar mai fi ieșit să dea ochii cu lumea. Ideea doamnei Firea de a-și asocia imaginea personală cu a campioanei nostre se pare că a fost una de „noaptea minții“, pentru că cei prezenți în arenă n-au fost aduși de partid, mai mult, publicul iubitor de tenis are o anumită condiție intelectuală și aparține mai degrabă lui #rezist. Altfel zis, madam primarul general al capitalei s-a băgat singură-n gura lupului, poate și pentru simplul motiv să vadă cum e. Și n-a fost neted, că huiduielile din tribună s-au mutat pe contul domniei sale de pe facebook, astfel că acesta a fost inundat de mesaje care mai din care mai din fundul livezii, până ce l-a închis cu bună știință. A doua mare prostie făcută de Firea a fost redeschiderea acestuia, curățat de cele negative, în speranța că lumea s-a calmat. Degeaba. Mesajele curgeau de parcă era cod portocaliu de vreme rea, așa că l-o închis din nou.

În timpul ăsta, un imbecil din aparatul de partid a lansat o făcătură de prost gust, într-o încercare disperată de a o repara pe madam Firea, unde a scris negru pe alb că, Simona a beneficiat de 20 000 de huiduieli și cu ceva vreme înainte zecile de mii de pesediști din piată au aplaudat-o frenetic. Lumea a luat foc. Gazete respectabile din capitală au lansat adjective grele către partid și madam Firea, așa că a fost scos la lumină țapul ispășitor al acestui mesaj imbecil și jignitor, în persoana șefului (sanchi) campaniilor on line, cu un trecut tenebros și cu ceva probleme juridice (inclusiv o condamnare), oploșit în Kiseleff pe axa Arsene, Dragnea, dar care, în urmă cu câteva ore, ar fi primit a treia cizmă de la Daddy.

Pe Bahlui, la noi, junele dom primar a folosit momentul să mai dea încă o dată dizident, pe lângă calitatea de semnatar al petiției „fără penali în funcții publice“ în condițiile în care are în spare o cercetare de profil despre care s-a scris, dar pe care domnia sa o uită de parcă ar fi fost în cretacic. Așa că s-a trezit cu un bobârnac cât casa din partea lui dom Bodea, care în discursul său de pe facebook îl așează cu generozitate lângă Firea. Mișto, nu?

Acuma, tot circul ăsta se lasă însă cu câteva concluzii. Una ar fi că penibilitatea mitingului cu oameni aduși aproape cu forța a fost atenuată de … Simona Halep. Nici gunoaiele lăsate în piață nu mai impresionau pe nimeni, pentru că lumea respira Halep. Tămbălăul iscat de prezența doamnei Firea denotă un PR de toată jena la nivelul partidului, care cum –necum a trezit un soi de revoltă viscerală față cei aflați la putere. Numai că în acest timp, ministrul Tudorel trebuie să dea explicații Comisiei de la Veneția pentru modificările legislative, majoritatea parlamentară face joc de gleznă să-l suspende pe președinte, iar Ponta și Cioloș se anunță viitorii exponenți ai vieții politice din viitorul apropiat. Ponta călcând pe foștii colegi de partid, pentru a început să dea din casă, iar Cioloș absorbind o parte din USR și societatea civilă cu a sa platformă în 100 de puncte pentru propășirea nației române.

Deocamdată singura bucurie rămâne Halep, căreia țara asta nu i-a dat nimic, dar unii reprezentanți au grijă sau se străduie, să mai ciupească un pic de simpatie de la un public greu de mulțumit. Aștept cu interes, măsurile pe care partidul le va lua pentru a contracara milionul de „căpșunari“ ce se anunță pentru august în capitală, adică ceva de genul : „Ocupați gările, otrăviți fântânile, ascundeți femeile și copiii … “

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here