Monica Berescu: „PNL și PSD resping procedurile de selecție deschise și transparente în favoarea sinecurilor!”

Deputatul USR Monica Berescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care acuză parlamentarii PNL și PSD că resping procedurile de selecție deschise și transparente în favoarea sinecurilor.  Monica Berescu a depus un amendament un amendament la un proiect de lege ce prevedea ca persoanele din conducerea Ancom să fie alese din rândul unor persoane cu autoritate și experiență profesională recunoscute, în urma unei proceduri de selecție deschise și transparente. Unul dintre criteriile eliminatorii propuse a fost ca persoanele care candidează să aibă minim 9 ani experiență în domeniul comunicațiilor sau în domeniul juridic ori economic, în general. Amendamentul a fost respins de parlamentarii PNL și PSD.
„PNL și PSD resping procedurile de selecție deschise și transparente în favoarea sinecurilor!
Suntem acum în ședința reunită a Comisiilor din Camera Deputaților, unde discutăm proiectul de lege 428/2021, cunoscut mai degrabă ca proiectul Codului Comunicațiilor.
Am depus un amendament la acest proiect, prin care conducerea ANCOM să fie aleasă din rândul unor persoane cu autoritate și experiență profesională recunoscute, în urma unei proceduri de selecție deschise și transparente. Unul dintre criteriile eliminatorii pe care le-am propus a fost ca persoanele care candidează să aibă minim 9 ani experiență în domeniul comunicațiilor sau în domeniul juridic ori economic, în general.
Amendamentul a fost respins de PNL și PSD.
Vă aduceți aminte cine a fost numit președintele ANCOM în 2017, după OUG 13? Sorin Grindeanu.
Lui i-a fost oferit acest post de către PSD, după ce a plecat de la Palatul Victoria. Începând cu ianuarie 2019, Sorin Grindeanu câștigă peste 35.000 de lei pe luna pentru această poziție, cam 7000 de euro lunar, să conduci o instituție strategică din punct de vedere național, care la nevoie se transformă oricând într-o sinecură.”, a scris Monica Berescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here