Mizerii marca Chirica – Poli Iași : semi-nimicul Ață, pe grămada de bani gheață

despre prostirea electorală a fraierilor fotbalezi

 

Cine credea că printre ” pocăiții ” romînezi nu sînt lipitori la fel de cleioase ca printre ortodocșii majoritari are, de ceva vreme, un contra-exemplu viu și oarecum biped : marele creștinez de tablă Adrian Ambrosie, zis ” Ață „,  șef de tur la moara de vînt fotbaloidă  a banilor bugetari ieșeni, adică gaura neagră poreclită Poli Iași.

Peste 32. 000 de lei pe lună. Adică multe mii de euro lunar. Atît a scris presa locală, pe baza documentelor oficiale, că halește din banii ieșenilor acest moț maroniu al balegii pseudo-fotbalistice bahluieze. Plus prime și deconturi babane, ca pentru un mare șef ce e.

Vă vine să puneți mîna pe ghioagă, socotind cîți copii săraci ar putea fi ajutați din grămada asta de bani ? Cîți bătrîni sărmani ar putea avea o viață mai puțin grea ? Cîți oameni de cultură ieșeni, care trăiesc de azi pe mîine, ar putea avea un trai decent ? Cîți tineri sportivi ar putea fi ajutați să ajungă campioni și modele adevărate pentru comunitate ? Vorbiți cu marele creștinez Ambrosie, o să vă catehizeze el. Doamne-ajută !

Jurnalistul care a făcut această dezvăluire a încercat, în stilul șopîrlez caracteristic, să arate cu degetul mai mult spre ” capul lui Moțoc ” din Copou, încercînd să estompeze răspunderea principalului vinovat : micul lăpușnean de carton putred, șeful banilor din bugetul orașului – primarul pesedisto-liberal Mihai Chirica.

Fără sprijinul primarului Chirica, mica lui slugă fotbaloidă n-ar fi ajuns o căpușă porcească, un parazit care a aruncat cu banii ieșenilor cum a avut chef. Fără micul becalioid din fruntea primăriei ieșene, vechea echipă studențească n-ar fi ajuns un sfîrîiac penibil și scump, o canalizare prin care se scurg mulți bani și tot felul de reziduuri umane.

Acum, cînd echipa se îneacă și înoată ca toporul la fund, taman în an electoral, lăpușnică Chirica s-a trezit brusc și o face pe marele moralist, în stilul lui ieftin, de șef de șantier comunist, amenințînd că pe mulți o să-i popească el, dacă nu fac din rahat – bici. Ca și cum micul Becali al bugetului ieșean a fost plecat pe Marte pînă acum ( ori pe muntele Venus, ca să fim mai aproape de tabloul real ).

Nu e prima dată cînd în primăria ieșeană se joacă penibila tragi-comedie a vel-boierului bugetar, păcălit, chipurile, de vătafii nepricepuți. Deși toți au fost mînă în mînă, iar acum prostimii care plătește impozite și taxe i se servește iar aceeași scenetă penibilă, ” Capul lui Moțoc / Ambrosie „, ca să iasă jupîn Chirica curat din rahatul produs chiar de el.

Așa a fost și pe vremea primarului Nichita, spre care fosta lui slugă vice-primăreză arată cu degetul, așa e și acum, cînd ex-sluga nr 1 a ajuns în capul mesei și are în mînă cheia de la bugetul orașului.

Și proștii votanți, cu legitimații de suporteri, sînt tot aceiași. Mai bătrîni cu cîțiva ani, mai săraci cu niște milioane. Ca niște carași mîloși de Bahlui, păcăliți mereu cu un cîrlig gol, pe care niște șmecheri au scris ” Poli Iași. Puneți botul aici „.

Încolonarea, deci, carași fotbalistici ! Saramura electorală, ediție 2020, vă așteaptă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here