Mituri despre vacanta in Grecia. Marturiile turistilor romani despre experienta in Vama Promachonas: „Stiam ca nu vom fi testati”

Un turist roman plecat in vacanta in Grecia descrie procedura de triaj epidemiologic prin care a trecut la vama Promachonas si confirma care dintre povestile vehiculate pana acum despre triajul de la vama sunt adevarate si care nu. Mesajul a fost transmis pe un forum dedicat tursimului in Grecia, Forum Grecia.

„Azi, la ora 12:57 ne-am asezat la coada in vama Promahonas, iar la 13:20 plecam din vama. Am avut vreo 15 masini in fata.

Azi-noapte, la ora 00:01 am primit formularul PLF in format PDF, cu codul QR atasat. Am fost foarte bucurosi cand am vazut cifra 4 la inceputul codului. Stiam ca nu vom fi testati si asa a fost. Insa multi erau opriti in vama, sub copertina, pentru testare.

Mituri confirmate si infirmate:
1. Vamesul se uita la testele Covid-19 facute in Romania si la traducerea lor, sa fie conforme. Nu omite nimic si are ochiul format. Aviz celor care cred ca merge si altfel.
2. Vamesul se uita cel mai atent la codul QR si la cifra lui de inceput. A vazut 4 si a spus: „You have 4, give passports for scanning and go!”.
3. Da, trebuie prezentat si certificatul de inmatriculare.
4. Nu conteaza randul pe care te asezi la vama. Daca codul QR este de asa natura, vei fi sau nu testat.

5. In zona de testare era aglomeratie ca in autobuzele STB la orele de varf. Se doreste a se proceda cat mai repede posibil, nu stiu cat se reuseste.
6. Erau doua caravane auto din Satu Mare, am avut impresia ca urmeaza a fi testati toti ocupantii ambelor masini.
7. „Nedetectabil” ca rezultat al testului din Romania inseamna ca nu aveti Covid-19.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here