Ministerul Mediului, amendat pentru angajările pe pile făcute de Costel Alexe. Abuzuri incredibile împotriva unui funcționar fără proptele politice

Ministerul Mediului a fost amendat pentru că, la presiuni politice, a înlăturat în mod abuziv un funcționar care conducea Direcția de Biodiversitate @ Daniela Drăcea a fost schimbată din funcție pentru că a deranjat o tânără, fată de primar PNL, adusă prin transfer la Ministerul Mediului @ Femeia a deschis mai multe procese împotriva Ministerului și a lui Costel Alexe, iar într-unul dintre dosare, Tribunalul Prahova a dispus amendarea „conducătorului autorității” @ Costel Alexe și secretarul de stat Iulian Octavian Stana au organizat o adevărată acțiune de comando pentru a o înlătura din funcție pe funcționara care nu a „avut abilitatea să o integreze în direcție pe dra consilier asistent” @ „În dimineața zilei de 14.02.2020, la ora 9.30, au venit 3 angajați de la Direcția de Resurse Umane să comunice Ordinul de încetare a exercitării funcției publice de director, împreună cu 4 ordine de detașare în cadrul A.N.A.N.P. pentru o perioadă de cel mult 6 luni zile”, se arată în documentele depuse la Tribunalul Prahova @ Costel Alexe se mândrea pe Facebook cu pila pe care a angajat-o la minister @ Natalia Savu, fiica primarului PNL Luchian Savu, a fost transferată de la Primăria Timișoara, unde se ocupa de câinii fără stăpân, pe un post de conducere la Ministerul Mediului

Ministerul Mediului trebuie să plătească o amendă pentru eliberarea abuzivă din funcție a unui funcționar. Cazul Danielei Drăcea, director al Direcției Biodiversitate, este revoltător. Femeia a fost înlăturată doar pentru faptul că a deranjat-o pe o tânără, fiică de primar PNL, adusă de Costel Alexe la Ministerul Mediului de la Primăria Timișoara, acolo unde se ocupa de câinii fără adăpost.

Costel Alexe si Luchian Savu

După o ședință de la minister, Danielei Drăcea i s-a reproșat că a deranjat-o pe Natalia Savu, fiica lui Luchian Savu, primarul comunei Șandra din județul Timiș, iar a doua zi a fost schimbată din funcție. Deși a avut câștig de cauză în instanță, Ministerul Mediului a refuzat să o reîncadreze pe funcție. În cele din urmă instanța a amendat conducerea ministerului pentru că a refuzat să pună în aplicare hotărârile judecătorești.

 

„Nu a avut abilitatea să o integreze în direcție pe dra consilier asistent”

Daniela Drăcea
Daniela Drăcea

Daniela Drăcea i-a cerut Nadiei Savu să prezinte în fața colegilor experiența profesională, fapt care a deranjat-o pe tânăra proaspăt venită în minister. Consecințele au fost foarte grave, astfel încât la sfârșitul programului, șefii din minister au certat-o pe directoarea de la Biodiversitate pentru că a ofensat-o pe tânăra fiică de liberal.

 

 

 

Natalia Savu
Natalia Savu

„În data de 13.02.2020, a organizat în cadrul Direcției Biodiversitate o ședință de lucru cu personalul din subordine, cu privire la: stadiul implementării măsurilor Curții de Conturi dispuse în urma unui  audit privind managementul ariilor naturale protejate, cu termen de soluționare luna martie 2020; scrisoarea Comisiei Europene din data   de 12.02.2020 de punere în întârziere pentru aplicarea necorespunzătoare a legislației comunitare în privința tăierilor ilegale de păduri, precum și alte priorități ale direcției pe care o coordona, termenul de soluționare și răspuns a celor arătate în Scrisoare Comisiei Europene a fost stabilit la 30 zile. După cele discutate în cadrul ședinței, trasarea sarcinilor fiecărui subordonat, la finalul ședinței, a informat colegii cu privire la faptul că doamna Savu Natalia, noua colegă ce fusese transferată în urmă cu 10 zile pe postul de consilier asistent, va primi dreptul de delegare de semnătură  pentru funcția de Șef serviciu din cadrul direcției.

În aceeași zi, la orele 15.00, a participat, împreună cu ministrul, la o ședință pregătitoare pentru întâlnirea din următoarea zi a Ministrului cu Comisarul European de Mediu și nu a fost încunoștiințată despre faptul că urma să îi fie revocată funcția de director, cum nu a informată nici despre faptul că ar fi existat vreo solicitare din partea Agenției Naționale pentru Arii Naționale Protejate pentru detașarea unor persoane din cadrul direcției pe care o coordona.

La plecarea din Minister, în jurul orei 18.30, a trecut pe la Direcția Resurse Umane iar  președinta  A.N.A.N.P. i-a adus numeroase critici referitoare la faptul că nu ar fi avut abilitatea să o integreze în direcție pe dra consilier asistent, că va trebui să plece din direcție.”, descriu șirul evenimentelor magistrații de la Tribunalul Prahova.

Răzbunarea a venit a doua zi: trei funcționari cu patru ordine de schimbare din funcție

Costel Alexe și secretarul de stat Iulian Octavian Stana
Costel Alexe și secretarul de stat Iulian Octavian Stana

Șefii liberali ai Ministerului Mediului s-au mișcat cu o viteză incredibilă doar pentru a o schimba din funcție pe directoarea Daniela Drăcea. A doua zi, au fost întocmite două referate, iar mâna dreaptă a lui Costel Alexe, secretarul de stat Iulian Octavian Stana, a semnat ordinul de schimbare din funcție.

 

Pentru a o anunța că a fost schimbată din funcție, a fost format un adevărat comando. Trei funcționari din minister s-au prezentat în biroul Danielei Drăcea cu patru ordine și au anunțat-o pe aceasta că a fost schimbată din funcție și că este detașată la o altă structură din subordinea ministerului.

„În dimineața zilei de 14.02.2020, la ora 9.30, au venit 3 angajați de la Direcția de Resurse Umane să comunice Ordinul de încetare a exercitării funcției publice de director, împreună cu 4 ordine de detașare în cadrul A.N.A.N.P. pentru o perioadă de cel mult 6 luni zile.”, se mai arată în preambulul hotărârii judecătorești.

Costel Alexe nu ascunde simpatia pe care o are pentru tânăra Natalia Savu și se mândrea pe Facebook cu cea pe care adus-o lângă el la Ministerul Mediului.

Daniela Drăcea nu s-a lăsat intimidată de presiunile la care a fost supusă și a deschis mai multe procese împotriva Ministerului Mediului și chiar a ministrului Costel Alexe pentru a fi repusă în drepturi. Chiar dacă aceasta a obținut hotărâri judecătorești care i-au dat dreptate, conducerea ministerului a refuzat să o repună pe aceasta în drepturi. Așa s-a ajuns în situația în care magistrații de la Tribunalul Prahova au decis să amendeze conducerea Mediului pentru că nu a respectat hotărârea judecătorească.

Tudor LEAHU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here