Mihai Răzvan Ungureanu profețește căderea PNL: se vede deja scăderea dramatică a partidului

Fost premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, susține că haosul provocat de PNL la guvernare începe să își facă simțite efectele și în sondaje, iar faptul că România a ajuns într-o situație ”infernală” erodează și mai mult guvernarea.

”Ceea ce este pentru mine surprinzător, cînd trag linia dedesubtul guvernelor pe care PNL le-a condus, e ceea ce văd astăzi în România. Nu se poate să ajungi în situația asta, care este infernală, de a fi a doua țară din lume într-un clasament al groazei, ca număr de morți la milionul de locuitori.

Mă indignez pe bună măsură, pentru că dacă existau datorii adevărate nu doar de ordin politic, ci de ori administrativ guvernamental, datorii ale acestor executive care s-au perindat în ultimii 2 ani, acestea erau: 1) rezolvarea măcar parțială a crizelor de sistem sanitar din România, lucruri care s-au strâns între timp, azi nu mai e nici personal, poți să pui mii de paturi la ATI, dar nu mai e personalul care să le deservească și 2) criza de sistem din educație.

Astea sunt lucruri pe care trebuie să le acopere un partid aflat la guvernare.

Sunt foarte mulți vinovați aici, e o lista lungă pe care intră și clienți ai partidelor, intră și membrii mai vechi ai partidelor, fiecare judecându-și interesele personale prin asimilarea lor cu interesele partidului, iar ceea ce s-a întâmplat…. carnavalul acesta politic din ultimele 3 luni, este, cum să vă spun…”Surprinzător” e cuvîntul cel mai blînd pe care îl găsesc. Țara arde și baba se piaptănă. Efectul, însă, se vede în scăderea dramatică în sondaje a partidului, lucru pe care îl spun cu mare supărare”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, într-un interviu la Radio Guerilla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here