Metoda „Accidentul” înlocuită cu țeapa „Covid 19”: se cer sume între 5.000 și 30.000 de lei

După ce a făcut mii de victime în toată țara, țeapa prin metoda „Accidentul” a fost adaptată la pandemia de Covid-19.

Acum escrocii mint persoanele pe care le aleg ca victime, spunându-le că rudele au coronavirus și trebuie să plătească pentru tratamente.

În ultimele zile, mai multe persoane din județele Alba, Cluj sau Iași au fost sunate, iar oamenii legii cred că rețeaua e mult mai mare.

Șarlatanii se prezintă drept doctori sau inspectori DSP și susțin că ruda infectată este în stare gravă și că trebuie intervenit „cât mai repede”. Apoi, aceștia le cer bani celor contactați motivând că bolnavul trebuie transporat la alte unități medicale și că este nevoie de aparate medicale care să-l ajute pe pacient să se vindece, scrie vremeanoua.ro.

Au fost solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei, potrivit Poliției.

Victimele sunt frecvent contactate absolut întâmplător, iar țeparii se referă, în acțiunea lor, la localitatea, cartierul sau strada pe care se află locuința victimei, întrucât, prin accesul la internet, pot fi accesate cărțile virtuale de telefon.

Polițiștii le recomandă prudență persoanelor pe care diverși necunoscuți le abordează sub pretextul unor accidente provocate de rude.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here