Meteorologii anunță un nou ciclon în România! Directorul ANM: ”Trebuie să fim atenți”

Meteorologii avertizează asupra unui nou ciclon în România, continuând seria condițiilor de iarnă extrem de severe. Florinela Georgescu, directorul ANM, explică că iarna nu se va încheia prea curând din cauza influenței mărilor Mediterane și Adriatice, care favorizează formarea ciclonilor. Provenind din regiunile nordice ale Europei, masele de aer rece pătrund la altitudini mai mari, accelerând procesele ciclogenetice și aducând furtuni.

După un episod sever de iarnă cu vânt puternic și precipitații sub diverse forme, se anunță sosirea unui alt ciclon din Europa, cu fenomene mai puțin severe. Cu toate acestea, frigul va persista în România, iar nopțile vor fi extrem de reci, cu temperaturi între -8 și -1 grade Celsius. În zonele cu strat consistent de zăpadă, se așteaptă formarea ghețușului.

„Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului.

Deci avem în continuare precipitații, inclusiv mâine, în toate zilele care urmează, dar atent suntem atenți la acel ciclon care vă spuneam că vine spre Europa Centrală și care probabil va aduce miercuri precipitații în funcție de cum se va deplasa el mai repede sau ninsori categoric în zonele montane”, a mai explicat Florinela Georgescu, director ul Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii avertizează în special cu privire la nopțile următoare și subliniază că trebuie să fie luate măsuri de precauție, deoarece temperaturile scăzute favorizează formarea ghețușului în urma ploilor anterioare. Totodată, se menționează că vor continua precipitațiile, iar ciclonul care se apropie de Europa Centrală ar putea aduce noi precipitații sau ninsori în funcție de traiectoria sa. Populația este îndemnată să fie pregătită pentru condiții meteo dificile în săptămânile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here