Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii: vom avea o perioadă cu frig și ploi, în luna mai

Meteorologii de la ANM au emis o prognoză pentru perioada ce urmează, oferind detalii despre temperaturi și cantitățile de precipitații în diferite regiuni ale țării.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024: În majoritatea țării, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât media pentru această perioadă, cu excepția regiunilor sudice unde valorile vor fi apropiate de normal. Vor exista ploi mai semnificative în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, în timp ce în nord se vor înregistra cantități mai reduse de precipitații.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024: Temperaturile medii vor cunoaște o ușoară scădere, în special în jumătatea estică a țării, situându-se sub nivelul normal. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de medie pentru acest interval, fără variații semnificative de la o regiune la alta.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024: Temperaturile medii vor reveni aproape de normal în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru acest interval, cu un ușor deficit în regiunile sudice.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024: Temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal în majoritatea regiunilor.

Perioada următoare aduce variații moderate ale temperaturilor și precipitațiilor, cu tendințe de revenire la medii normale pentru această perioadă a anului în majoritatea zonelor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here