Marș, pseudo-primarule ceaușist Chirica !

despre balele verbale și mentale împrăștiate de javrele politice din capul mesei

 

Dacă aș scrie, de exemplu, că noua stea liberală a Iașului, ex-pesedistul Mihai Chirica, e un semi-ornitorinc de balcon, apărut în lumea politică prin icniturile unui cimpanzeu obez de circ ambulant, haita de lingăi chiriciști, în frunte cu mutantul-șef, ar începe să urle ca un cor de primate din junglă, deranjate că farul lor călăuzitor & hrănitor a fost ” jîcnit ” grav, și cerînd lapidarea nemernicului ” jîcnitor ” în piața publică. Cam cum s-a întîmplat în ultima ședință a Consiliului Local Iași, cînd patologia bipedă pe nume Mihai Chirica a făcut spume la gură, ca un maidanez politic din vremurile  FSN-iste, cînd Ion Iliescu și Petre Roman, secondați de Silviu Brucan, luptau cu dușmanii Coposu, Rațiu și Cîmpeanu, aduși de străini ca să ne fure țara.

Haita chiricistă nu știe sau uită un lucru simplu, pe care un membru al ei, ex-cioloșistul Daniel Șandru ( mare politolog & cațavencoid nesimțit ) ar trebui să-l recite zilnic către potăile primăreze : CEDO le dă dreptul jurnaliștilor să scrie violent, dacă tema e de interes public, iar politicienilor și celorlalți trăitori pe spatele cetățenilor le impune să renunțe în parte la dreptul pe care îl au la propria imagine, în favoarea dreptului cetățenilor de a-i critica. Punct.

Și mai uită ceva turma bipedelor chiriciste : discursurile dictatorului Ceaușescu de condamnare a ” agenturilor ” străine. Discursuri din al căror hîrdău duhnitor au ieșit balele verbale împrăștiate de micul ceaușesc Chirica înspre ziariștii care ( ca să vezi tupeu … ) i-au stricat cumetria cu finul de cununie al nașului său primărez, buhaiul moldovenist Simirad.

Da, bale verbale și mentale. Toxice, comunistoide, ceaușiste. În articolele care au provocat turbarea publică a PNL-istului Chirica, am citat din cărți și publicații care se găsesc în biblioteci, am amintit fapte publice, cunoscute de mii sau zeci de mii de oameni. Fiindcă nu putea combate cu argumente ceea ce am scris, patologicul pitic politic Chirica a reacționat ca ultima mahalagioaică : și-a dat fustele primărezo-peneliste peste cap și a început să urle ca un cimpanzeu beat, acuzîndu-mă, la pachet cu ceilalți ziariști de la ” 7 Iași „, de cele mai grotești lucruri : sîntem niște infractori, lucrăm pentru mafia imobiliară, publicăm știri false, sîntem în slujba unui stat străin, facem propagandă pro-rusă etc.

Nu, nu e un SF distopic. Această vomă verbală & mentală a așa-zisului primar PNL-ist Mihai Chirica a fost împrăștiată în ședința Consiliului Local Iași, transmisă în direct, pe internet, ca să vadă lumea cum trebuie condamnați dușmanii poporului. Da, cînd nu ai nici un argument, începi să urli, să vomiți verbal, să minți porcește și să arăți, ca Nicolae Ceaușescu, spre ” agenturili ” străine, în slujba cărora sînt nemernicii de ziariști care strică o frumusețe de cumetrie patriotică.

Evident, e de un grotesc greu de imaginat : Mihai Chirica, acuzînd pe unii că sînt infractori și că lucrează pentru mafia imobiliară … Mai lipsea să acuze că n-am cotizat suficient la cumetria fiulului său milionar, ca să fie absurdul nesimțit cît blocurile plantate prin tot orașul de trupa imobiliarilor chiriciști.

Cum la fel de grotesc e și faptul că un presupus liberal ca Chirica îl jelește public pe Adrian Păunescu, cel desemnat în raportul prezidențial de condamnare a comunismului drept unul dintre cei mai toxici propagandiști ai dictaturii lui Ceaușescu. Dar e logic: ce altceva poate face un mic ceaușesc, decît să-l apere pe mega-lingăul marelui Ceaușescu …

Nu știu dacă nașul lui primărez, buhaiul flasc Simirad, i-o fi spus că nu-i merge cu mine cum i-a mers cu alții. Așa că îi spun clar și direct maidanezului cu cravată Mihai Chirica : marș, bă-băiatule ! Ești un slinos mental de trei parale, o potaie de unică folosință și de multiplă întrebuințare, care intoxică aerul Iașului. Cînd o să vină momentul, ofițerii ăia o să te lase din brațe, ca pe o halcă putredă. Și atunci trupa milionarilor de la cumetrie s-ar putea reuni, la o petrecere tăcută în pijamale.

Tic-tac, tic-tac … Decît să urli ca maimuța beată, mai bine îl întrebi pe ex-primarul Gigi Nichita ce se poartă toamna asta din colecția în dungi  ” Dr.Vicol ” . Da, și el era de neatins. Tic-tac, tic-tac …

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here