Licitație nebună pentru apartamentele unui milionar. Preț record plătit pentru penthouse-ul lui Dănuț Prisecariu

Zeci de oameni cu bani, notari, avocați și afaceriști, s-au bătut pe apartamentele pe care milionarul Dănuț Prisecariu le-a deținut în blocul ridicat de acesta pe Sărărie @ S-a licitat „în draci”, prețurile de adjudecare depășind  cu zeci de mii de euro prețurile de evaluare ale imobilelor @ 300.000 de euro a fost prețul plătit pentru penthouse-ul de 208 mp de la ultimul etaj al blocului @ Milionarul care în urmă cu câțiva ani „jupânea” Iașul s-a stabilit definitiv în Canada și a pierdut apartamentele pentru o datorie de 1 milion de euro către Garanti Bank @ Rând pe rând, afacerile acestuia au fost vândute de bănci, lichidatori și executori @ Acum, Dănuț Prisecariu a pierdut și averea personală pe care o mai avea în Iași

Averea milionarului ieșean, Dănuț Prisecariu, fostul patron al postului  local de televiziune Tele M, dar și a cunoscutelor locații hoteliere Traian si Astoria, din buricul târgului, s-a dus pe Apa Sâmbetei. Ultimele apartamente din Sărărie, care i-au aparținut lui Prisecariu și soției acestuia, au fost vândute la licitație, pe sume deloc de neglijat. Tranzactiile imobiliare au avut loc in perioada iulie-august 2020, la sediul executorului judecătoresc Mihai Florea, numărul celor interesați să achiziționeze averea lui Prisecariu fiind extrem de mare. Printre participanții la licitație s-au numărat avocați din Baroul Iași, notari, fii de speculanți imobiliari, directori și nu în ultimul rând asociatul afaceristului Cristi Prelipcean, cel poreclit ,,noul împărat al păcănelelor”

Bârlogul lui Prisecariu – penthouse de peste 200 mp

Cei mai mulți bani au fost obținuți de către executor de pe urma vânzării penthouse-ului de la etajul cinci al blocului, locuința în care a și domiciliat omul de afaceri Dănuț Prisecariu.

Aproape 300.000 de euro a plătit Ramona Daniela Cioncu, un notar din Vaslui, pentru imobilul de 208 mp, cu aproximativ 60.000 de euro peste prețul de evaluare. S-a ajuns la o sumă record, în condițiile în care licitația a pornit de la suma de 884.965 lei, reprezentând doar 75 la sută din valoarea la care a fost evaluat imobilul.

Două apartamente și un loc de parcare

Au fost adjudecate și două apartamente, de două camere, și respectiv de trei camere, ambele situate la aceeași adresă din Sărărie 187 A.

După mai multe încercări eșuate, două locații de lux care au aparținut ex-patronului postului de televiziune Tele M, dar și un loc special de parcare din zona Copou, au fost adjudecate la licitația organizată în această vară, la sediul Biroului Executorului Judecătoresc Mihai Florea. Un apartament cu 2 camere si dependințe de 67,84 mp a fost adjudecat de către ieșeanul Marius Olaru care a licitat până la suma de 406.500 lei, echivalentul a aproximatib 85.000 de euro.

Pentru apartamentul cu trei trei camere plus dependinte, de 124,31 mp, licitația a mers până la suma de 745.000 lei, cu aproximativ 10.000 de euro peste prețul de evaloare. Acest imobil a fost adjudecat de către Cristina Piroi.

Avocatul Sorin Babenco, locatar al blocului de pe Sărărie și-a adjudecat un loc de parcare, pentru care a plătit puțin peste 5.000 de lei.

Cine a licitat: avocați, notari, directori, dar și milionari din păcănele

Licitațiile cu strigare nu au fost lipsite de contre și discuții, la acestea participând un număr important de ,,mușterii”. Profitând de faptul că prețurile celor două apartamente au scăzut în mod considerabil, la ultimele licitații cu strigare s-au bătut 15 ieșeni cu bani. Printre participanți s-au numarat avocatii Sorin Babenco, cel care a si reușit în final să cumpere un loc de parcare din zonă, dar și avocata Georgiana Mihaela Safta-Romano, notara Daniela Ramona Cioncu, Adrian Eugen Piroi, administratorul unui parc auto din cadrul imperiului auto Caremil, care aparține milionarului Bogdan Pițigoi, și nu în cele din urmă Cătălin Scafaru, venit din partea firmei Royal Amex SRL, asociatul lui Cristi Prelipcean, cel poreclit ,,noul împărat al păcănelelor,, din Moldova. Cu atât de mulți licitatori care s-au bătut în cifre și sume de bani oferite, misiunea executorului judecătoresc Mihai Florea nu a fost una extrem de ușoară pe toata perioada licitației.

Prisecariu juca tare în afaceri, dar și în politică

După dispute aprigi, avocatul Sorin Babenco (licitator) a reusit sa puna mina pe un loc special de parcare cu o suprafata utila totala de 28,50 mp. Imobilul a fost adjudecat la pretul total de 50.946 lei, anterior fiind platita o garantie de 10 la suta de participare la licitatie de 5.095 lei, aceasta fiind consemnata si in Registrul de valori al BEJ Florea Mihai. Danut Prisecariu a fost stapin multi ani peste Hotelurile Traian si Astoria, a detinut Hala Centrala si Tamaz, insa a ajuns in groapa datornicilor din cauza unor afaceri eronate dar mai ales a unor jocuri politice. La ruinarea afacerilor ex-patronului Tele M, a pus umarul, cu virf si indesat, fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, aflat acum in puscarie pentru coruptie.  Milionarul iesean, stabilit de citiva ani buni, impreuna cu sotia, Mihaela Prisecariu, in Canada, a ajuns in situatia disperata de a-si vedea casele si averea vinduta,  mai ales din cauza unor imprumuturi mari facute la banci, de ordinul milioanelor de euro, si pe care nu a mai reusit sa le ramburseze. Cele doua apartamente din Sararie, care i-au apartinut lui Danut Prisecariu, fusesera scoase la vinzare, la licitatie publica, de catre creditorul Garanti Bank, in scopul recuperarii unui debit total de cca 1,1 milioane de euro, din care peste 857.162 euro reprezinta dobinzile, iar 180.151,32 euro reprezinta doar penalitatile.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here