Marius Bodea: Aeroportul Internațional Iași are nevoie de investiții urgente, nu de un scandal penibil cu „uite demisia, nu e demisia!“

Deputatul Marius Bodea, fost Manager al Aeroportului Internațional Iași, condamnă situația deplorabilă în care a ajuns aerogara în ultimii ani, precum și „inconștiența cu care unele personaje marginale joacă la ruleta rusească cea mai mare investiție publică a Iașului din ultimii 30 de ani“.

„Constat cu multă mâhnire scenetele demne de Caragiale cu privire la demisia anunțată și apoi retrasă a managerului Aeroportului Iași. Astăzi noi ar fi trebuit să vorbim despre stadiul investițiilor, despre noi curse externe, despre parteneriate solide cu operatorii economici și despre mari planuri de extindere a Aeroportului Iași, care să își păstreze locul de lider incontestabil în Moldova, așa cum am lăsat eu acest obiectiv atunci când am fost forțat să părăsesc postul de Manager.

Aeroportul Internațional Iași are nevoie astăzi de un nou management competent și independență politică, pentru că riscăm, până trec alegerile locale, să se aleagă praful de cea mai mare investiție publică a Iașului din ultimii 30 de ani.

Cer Consiliului de Administrație al Aeroportului și conducerii Consiliului Județean Iași să nu se joace cu dezvoltarea Iașului prin îngroparea aerogării în dispute mărunte politice sau pentru posturi!

Ca viitor președinte al Consiliului Județean, voi pune proiectul relansării Aeroportului Iași prin prisma investițiilor, aducerii unor noi operatori aerieni, sporirea numărului de curse externe în primele mele priorități. Până atunci însă, suntem în fața unui mare risc de a o lua de la capăt, să construim aproape de la zero în loc să dezvoltăm un obiectiv deja funcțional!“, încheie Marius Bodea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here