Maricel Popa, președintele PSD Iași: Munca administrației social-democrate de la Consiliul Județean prinde contur!

Modernizarea Spitalului de copii Sfânta Maria este în plină desfășurare. Tronsonul III, care reprezintă 40% din suprafața unității medicale, a fost finalizat.

Proiectul de modernizare al Spitalului de Copii a fost demarat în perioada 2016-2020, atunci când Consiliul Județean a fost condus de Maricel Popa, actualul președinte al PSD Iași.

”Munca mea și a administrației social-democrate de la Consiliul Județean prinde contur. Modernizarea Spitalului de Copii este cel mai mare proiect de reabilitare a unei unități medicale din țară realizată cu fonduri europene, aproximativ 26 milioane de euro. Îmi aduc aminte că am găsit un adevărat dezastru acolo și pacienții erau foarte nemulțumiți de condițiile de spitalizare.

Iată, acum, la un an de la începerea lucrărilor întreg tronsonul III este finalizat și poate fi dat în folosință. Sunt asigurate cele mai bune condiții pentru micuții pacienți și aparținătorii lor. Până acum, unitatea medicală nu a fost niciodată reabilitată, în cei 50 de ani de funcționare.

Cel mai mare proiect cu finanțare europeană din Regiunea Nord-Est pentru sistemul medical prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată.

Până în prezent au fost complet modernizate și instalațiile de apă și canalizare pentru întreaga unitate medicală, au fost refăcute instalațiile pentru energie electrică și comunicații, a fost consolidat subsolul și terasa superioară, a fost realizată o nouă compartimentare a secțiilor astfel încât acum saloanele au maxim trei paturi.

Spațiile beneficiază de un sistem de climatizare foarte eficient energetic prin controlul automat al temperaturii și umiditații din clădire, de la jaluzelele automate pâna la centralele de ventilare și purificare a aerului.

Este în curs de reabilitare și modernizare amfiteatrul spitalului, destinat pregătirii studenților mediciniști, dezbaterilor pe teme medicale și altor manifestări științifice.

Așa cum se poate observa, am prevăzut în proiect toate aspectele necesare ca, la final, spitalul să fie unul cu adevărat modern, dotat la standarde europene” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

 

Spitalul de Copii din Iași dispune de 650 de paturi. Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 au o suprafață utilă de peste 18.000 mp și nu au mai fost până acum reabilitate.

 

Proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași este cel mai mare proiect din regiune finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121,5 milioane de lei.

Departamentul de Comunicare al PSD Iași

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here