Maricel Popa: O nouă gogoașă propangadistică a PNL se dezumflă. După ”controale la sânge”, liberalii confimă că PNDL este un program de succes!

Președintele PSD Iași scoate în evidență manipularea și minciunile aruncate de PNL în spațiul public în ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), un program inițiat de PSD și care a condus la modernizarea și dezvoltarea comunităților locale.

”După ce a oprit PNDL pe motiv că se fură prin acest program, acesta fiind și motivul pentru care a tăiat 10 miliarde lei de la Dezvoltarea Comunităților Locale, Guvernul Orban face un “audit la sânge” și găsește doar 1% din proiecte ca fiind neconforme! Din cele 1.554 de solicitări vizate, în valoare de 900 de milioane de lei, au fost găsite în neregulă DOAR 19 solicitări, cu o valoare de 10 milioane de lei. Adică aproximativ 1% din valoarea totală. Se demontrează fără echivoc arbitrariul și partizanatul stupid al guvernării liberale care a tăiat sub pretexte mincinoase – PSD a furat – zece miliarde de lei de la PNDL, bani esențiali pentru finanțarea proiectelor vitale pentru mii de comunități locale. Practic, guvernarea PNL a privat milioane de români de accesul la un standard civilizat de viață și la dezvoltare doar pentru că programul PNDL a fost inițiat de PSD”, a declarat Maricel Popa.

PNDL I și II au însemnat pentru județul Iași investiții de aproape 1,5 miliarde de lei, fonduri alocate pentru ca ieșenii să poată beneficia de servicii normale pentru orice stat european.

”S-au finanțat lucrări de înființare sau reabilitare, consolidare, modernizare, dotare pentru creșe și școli, pentru dispensare, pentru drumuri, pentru rețele de alimentare cu apă, canalizare.Mare parte din lucrări au fost finalizate, iar ieșenii observă toate aceste investiții. Continuarea Programului Național de Dezvoltare Locală reprezintă o obligație a oricărui Guvern. Preocupările liberalilor sunt însă altele. PNL vrea să arunce România în aventura politică a anticipatelor doar pentru a se menține la putere și a putea ulterior să aplice programe dure de austeritate fără să se mai teamă de votul românilor. Aceasta este realitatea, în pofida duplicității PNL care ba reclamă necesitatea anticipatelor pentru că nu ar (mai) avea suficient sprijin parlamentar, ba susține cu tărie că deține majoritatea necesară pentru a respinge moțiunea de cenzură a PSD”, a precizat președintele PSD Iași.

Biroul de presă al PSD Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here