Maricel Popa: “ Costel Alexe minte cum respiră!”

urma conferinței de presă susținută, astăzi, de Costel Alexe și Mihai Chirica, președintele PSD Iași facecâteva precizări de bun simț:

“1. Sper ca toate acele proiecte care au fost vânturate pe la Primărie și, acum, în premieră, la sediul PNL Iași să nu rămână doar simple iluzii vândute ieșenilor, așa cum s-a întâmplat și până acum în cei 5 ani de când Mihai Chirica este primarul Iașului.

PSD a adus la Iași peste 1 miliard de euro în cei 3 ani în care social-democrații au condus administrația centrală, județul nostru fiind în topul național în ceea ce privește atragerea fondurilor europene.

2. Proiectul Spitalului Regional de Urgență a fost primul din țară depus la finanțare datorită implicării Consiliului Județean și al guvernului PSD. Costel Alexe poate să vorbească despre acest proiect doar în momentul în care contractul de finanțare va fi semnat. Până atunci pare ușor ipocrit să își asume această investiție.

3. Masterplanul de apă și canalizare a reprezentat unul dintre obiectivele PSD în campania electorală din 2016. Am promis și ne-am ținut de cuvânt. Cel mai mare proiect de investiţii publice din judeţul Iaşi a primit acordul de finanţare din partea instituţiilor europene şi în perioada imediat următoare urmează să fie semnat contractul. Este vorba despre lucrări de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de peste 500 de milioane de euro, în cea mai mare parte din fonduri europene. Vor fi 13 contracte pentru 47 de comunități din judeţ. Îl rog pe Costel Alexe să se abțină de la comentarii pe marginea acestui subiect. Nu are niciun merit. Aici nu e ca la minister, unde ce visează noaptea povestește ziua.

4. De asemenea, îl rog pe Costel Alexe să se abțină din a mai oferi asigurări primarilor, mai ales social-democrați, despre corectitudinea alocării fondurilor de la Guvernul PNL. Datele îl contrazic categoric. Printr-o hotărâre de guvern, anul trecut au fost alocate fonduri exclusiv pentru 20 de comune conduse de primari liberali, iar în acest an, după prima rectificare bugetară, primarii ieșeni, din cele 98 de comunități au avut de împărțit 660 mii de lei, adică mai puțin de un leu pentru fiecare locuitor. O bătaie de joc! Costel Alexe minte cum respiră!

5. Cât privește spitalul mobil achiziționat de Consiliul Județean, în locul liberalilor mi-ar fi rușine să deschid gura, la câte piedici și opreliști întâmpinăm din cauza unui guvern care nu vrea să înțeleagă că unitatea medicală va deservi pacienți din întreaga regiune a Moldovei și este util pentru orice situații de urgență.

O ultimă observație, de final. Permanent Costel Alexe, după fiecare idee expusă, căuta cu privirea aprobarea lui Mihai Chirica. Putem înțelege de aici că șeful de facto al PNL Iași este acum primarul Iașului?

Ce-i drept, așa ar fi normal, pentru că stă mai mult în Iași și, bineînțeles, este ceva mai conectat la problemele comunității.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here