Maricel Popa: ”Ce să caute Alexe la Letcani?! Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat!“

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a postat pe pagina sa de Facebook o reacție în urma vizitei lui Costel Alexe la Lețcani, pe amplasamentul spitalului mobil:

„La Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic.

Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat.
Să faceţi ce, la Leţcani, domnilor?

Să verificaţi spitalul lu’ Popa?

Vă garantez că se va face. O să vă invit la inaugurare. La fel cum îi voi învita şi pe ministrul sănătăţii, dar şi pe prefect.

Am pornit de la ideea de a face un spital suport pentru bolnavii de Covid astfel încât celelalte spitale ieșene să poată trata fără restricții ceilalți bolnavi din întreaga zonă a Moldovei. Să nu uităm că majoritatea spitalelor din Iași au caracter regional. Reamintesc că spitalul va avea capacitatea de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.

Concret,

1. Am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește livrarea modulelor și a echipamentelor medicale. Au sosit în această săptămână o parte a containerelor din secțiunea care formează partea de terapie intensivă și echipamentele medicale de radiologie.
2. În același timp, mai există pe traseu un convoi format din 20 de tiruri care transportă ultimele module din aceeași secțiune.
3. Estimăm că până miercuri – joi le vom avea pregătite pentru operațiunile vamale.
4. Instalarea secțiunilor B și C a fost deja finalizată.
Așa cum deja cunoașteți reprezentanții firmei din Turcia sunt deja la Iași și se ocupă de instalarea și montarea spitalului, unul dintre ei fiind prezent aici.
Asta este starea de fapt. Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susținuți de autoritățile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranța românilor nu este una dintre prioritățile lui.
Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume.
Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul.
Mai mult, astăzi, PNL Iaşi convoacă, fără să întrebe pe nimeni de la CJ sau de la Euronest, o conferinţă de presă în incinta parcului unde va fi instalat spitalul.

Sunt siderat că prefectul apolitic al Iaşului a acceptat să participe la o astfel de mizerie politică. Noi, când am avut prefect am respectat principiile. Nu cred că l-a văzut nimeni pe Marian Şerbescu la vreun eveniment politic sau în vreo acţiune oficială organizată de PSD. Tupeu fantastic pentru PNL la Iaşi!
Nu pot să cred cum ministrul sănătăţii, când are atâtea griji pe cap, vine la Iaşi în campanie electorală.

Domnule Tătaru! Bucureştiul este acum pe locul 1 în ţară la numărul de cazuri şi nu aveţi spitalele mobile funcţionale. La Elias aveţi un spital cumpărat din donaţiile românilor şi dvs nu îl autorizaţi. NU vă este ruşine să veniţi la Iaşi să faceţi conferinţă de presă alături de ministrul Drujbă?
Nu vă este ruşine să veniţi la Iaşi când nu aveţi nici alte spitale mobile comandate de Guvern sau ISU funcţionale? (Suceava, Bacău, Braşov, Timişoara, Constanţa).

Oameni buni! M-am săturat. Am tăcut pentru că îmi tot spuneau colegii să nu zic nimic pentru că nu luăm autorizaţia. Să nu zic nimic pentru că nu facem vama. Să nu zic nimic pentru că nu ne vor ajuta.

Am tăcut şi ei ce au făcut? Şi-au bătut joc până acum de toată munca noastră.

Vă dau exemple clare:

1. La nivel național sunt mai multe astfel de spitale în diferite etape de achiziție sau instalare, însă niciunul nu este funcțional. Iar ministrul sănătăţii vine la Iaşi să mă tragă pe mine de urechi. Culmea tupeului.
2. Deși am făcut toate demersurile necesare pentru a deconta spitalul din banii europeni primiți de Guvern special pentru tratarea Covid am fost excluși din pix, fără nicio explicație plauzibilă. Cine ne-a exclus? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Şi acum vin să mă certe. Să le fie ruşine!

3. Nu am primit sprijin din partea statului român în relația cu Bulgaria și Turcia. Parte dintre probleme puteau fi rezolvate pe cale diplomatică. De exemplu, toate transporturile au avut caracter comercial și nu medical, fapt care a întârziat procedurile de livrare. Primul transport a durat 14 zile. Aproape incredibil. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic. Organizează azi conferinţă de presă la Leţcani. Câtă ipocrizie.

4. Aproape la fiecare transport de module sau echipamente am fost întârziați de instituțiile vamale. Știți foarte bine cât am așteptat împreună la Lețcani sosirea echipelor vamale pentru primul transport. Și asta în condițiile în care toate procedurile și documentele erau în regulă. Recent, două tiruri cu echipamente medicale de radiologie au stat 7 zile în vamă până să li se permită descărcarea, din cauza unor motive puerile, de interpretare a legii în funcție de interese de moment. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic.

5. Să nu uităm de campania denigratoare dusă de un grup de interese care a avut grijă să sădească suspiciune în rândul firmei producătoare existând chiar informații, precum că, persoane din Iași ar fi încercat să contacteze în numele Euronest pe reprezentanții turci. Aștept cu interes rezultatul anchetei realizate de procurori la plângerea facută de noi.
Pe cine susţine la CJ acel grup de interese? Pe Costel Alexe. Îi las să vină ei. Să facem România liberală. Dar asta vor primi ieşenii. Tupeu, aroganţă, minciuni, vorbe şi nu fapte! Asta înseamnă Costel Alexe şi BZI.

6. De asemenea, mai reamintesc și modul în care unii se chinuie să transforme spitalul într-un vehicul strict electoral uitând că unitatea medicală este pentru salvarea de vieți și nu pentru voturi. Din momentul în care am anunţat că fac spitalul, Costel Alexe vorbeşte doar de tunuri financiare.
Eu nu sunt ca tine, domnule ministru Drujbă. Eu fac spitalul pentru ieşeni. Nu ca să iau vreun peşcheş. Degeaba vrei să îţi acoperi lipsa de realizări de la minister aruncând cu noroi în mine. Nu vei reuşi. Am dus 1 miliard de euro în 4 ani în Iaşi şi voi face şi acest spital.
Indiferent că vrea sau nu Costel Alexe, indiferent că vor sau nu liberalii de la Bucureşti.
Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal și circ politic.

Atât aș vrea să îl mai întreb pe domnul ministru al sănătății. Cu 900 de cazuri pe zi își permite să vină în campanie electorală la Iași?
Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit azi la Leţcani!
Să le fie rușine că nici acum în ceasul al 12 lea ceas nu înțeleg că viețile omenești sunt mai presus de interesele electorale meschine.
Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituțiile statului să lucreze împotriva noastră.’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here