Arhitectul Iulian Nicolau ironizează acțiunile electorale ale primarului Mihai Chirica: ”Bravo! N-ai stil!”

Candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Local Iași și membru Fondator al Ordinului Arhitecților din România, arhitectul Iulian Nicolau, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care ironizează acțiunile electorale ale primarului Chirica:

„God is in the details” spunea Ludwig Mies van der Rohe , un mare arhitect al umanității.
Devine grav însă să te apuci de detailing arhitectural atunci când nu te pricepi, nu ai talent, dar crezi că dacă ai vopsea și un trafalet ești artist. Nu! Nu ești artist, ești doar 𝘂𝗻 𝗽𝗮𝘁𝗲𝘁𝗶𝗰 𝗻𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗹𝗶𝘀𝘁.
A început campania. Se sapă tot, se asfaltează tot, se înverzește tot și se vopsește tot. Ziua (nu noaptea!) în văzul tuturor, blocând circulația dacă trebuie, pentru că, nu-i așa, 𝗳𝗿𝗮𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗰𝘂 𝗮𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗻𝘂𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗹, deci putere și importanță, iar pentru asta el trebuie deranjat și agresat la nervii capului, ca să perceapă și priceapă ce face onor Primăria Sa pentru el.
✍️Se vopsește tot! Cred însă că se vopsește fără acord de la Primăria Sa, altfel nu îmi explic aroganța.
De ce? Pentru că, data trecută când împăratul era 🍎Roșu, balustradele Iașului erau 🍋Galbene. Acum, când Împăratul este 🍋Galben, balustradele ar fi trebuit să fie (exact!) 🍎Roșii. Logic precum adeziunea unui psd-ist la PNL.
Dar nu-i așa! Toate balustradele din Iași devin NEGRE!

Nu înțeleg?!
A rămas vopsea de la vreun gard de cimitir care trebuie consumată, destulă pentru a vopsi întreg orașul?

Eu un nou stil?
Și dacă e un nou stil, Primăria Sa o fi cerut părerea vreunui specialist în estetica urbană? I-o fi spus cineva că o culoare poate influența atât imaginea generală a unui oraș (cultural), de dorit a fi primitoare și pozitivă, cât și starea de spirit, de dorit optimistă, a locuitorilor săi?
Eu cred că Primăria Sa nu a fost informat. După cum știm, priceperea Sa multidisciplinară este demonstrată de evoluția mult-prea-prăfuită a acestui oraș, până mai ieri însă, recunosc, optimist colorat.

🚾 Dar oricare ar fi adevărul, concluzia “criticilor urbani”, poporul care va să zică, este unanimă: 𝗕𝗿𝗮𝘃𝗼! 𝗡-𝗮𝗶 𝘀𝘁𝗶𝗹!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here