Marcel Vela, după întâlnirea cu Ludovic Orban, de la MAI: ‘Banii din amenzile COVID-19 se duc la sănătate”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că, în urma unei discuții cu premierul Ludovic Orban, s-a decis ca valoarea amenzilor date pentru încălcarea de către români a restricțiilor impuse de autorități se va duce spre sectorul de sănătate. Marcel Vela a punctat că valoarea sancțiunilor a depășit 600 de milioane de lei.

„Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI, am discutat (…) pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi către situaţii în care există situaţii vulnerabile”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, la Digi 24.

De altfel, Marcel Vela a precizat că valoarea sancțiunilor COVID-19 date pe perioada stării de urgență a depășit 600 de milioane de lei.

„De la debutul epidemiei până azi au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost 600 milioane lei. Cam 120 milioane de euro. Este o cifră imensă, dar depinde cum o evaluaţi. Suma asta, care poate fi considerată mai mare sau mică, este semnul că am fost la datorie”, a declarat Marcel Vela la Digi24

„La final vom afla câți români au plătit amenzile”, a mai spus Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here