Cum să iei bani cu dobândă ZERO de la stat și să dai împrumuturi cetățenilor cu 600% pe an. AFACEREA ÎN CARE APARE SECRETARUL GENERAL AL PNL, ROBERT SIGHIARTĂU

Programul IMM Invest oferă împrumuturi cu dobândă zero și instituțiilor financiare nebancare care oferă populației împrumuturi și cu 600% pe an.

Interesant este că PNL există mai mulți lideri implicați în astfel de afaceri, unul dintre aceștia fiind chiar secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău.

UPDATE: Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a aplicat prin IFN-urile controlate de el la credite cu dobândă zero, garantate de colegul Cîțu de la Finanțe, iar banii îi va folosi pentru a împrumuta populația cu DAE de eventual 9800% anual.Asta ca să vedeți pe cine ajută Cîțu, de fapt!, a scris pe facebook fostul consilier la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, care a prezentat și documentul care atestă acest lucru.

„În primul rând, la nivel personal (făcând abstracție de calitatae de jurnalist), este o mare dezamăgire, pentru că tânărul ăsta, Robert Sighiartău, mi se părea un om din noua generație de politicieni și nu m-aș fi gândit că ar putea face o greșeală atât de mare, să-și asume cât se poate de direct o poziție față de legea asta a lui Daniel Zamfir, el având acțiuni și interese într-un IFN. Strict politic, e clar că Sighiartău ar trebui să-și dea demisia de onoare din funcția de secretar general al PNL, ținând cont de faptul că a fost prins atât de direct, de la vedere și public. Pentru că informația asta este din declarația de avere: tu ai interese într-un IFN, iar legea propusă de Zamfir reglementează tocmai chestiunea IFN-urilor, iar fiecare român care s-a confruntat cu sistemul ăsta de creditare știe că IFN-urile practică niște dobânzi absolut halucinante, de mii și de zeci de mii la sută, neexistând un cadru legislativ clar – din cauza Băncii Naționale, care nu a reglementat situația IFN-urilor. Deci, din punctul ăsta de vedere, Robert Sighiartău trebuia să se abțină de la această dezbatere publică. El dimpotrivă: a fost foarte activ, având interese directe într-un IFN. E o dovadă de amatorism, un caz ieșit din comun (din punctul meu de vedere).Ludovic Orban ar trebui să-i ceară demisia de onoare lui Robert Sighiartău, care are interese directe în IFN-uri. El nu avea căderea nici măcar să se pronunțe public pe un subiect de genul ăsta, pentru că este incompatibil (moral, legal – din toate punctele de vedere)”.

Programul IMM Invest pare să fie o oportunitate și pentru instituțiile financiare nebancare să ia finanțare gratis de la bănci, în condițiile în care în mod normal prind foarte greu sau chiar deloc capital din surse externe. Programul IMM Invest are dobândă 0 – subvenționată integral de stat – până la sfârșitul acestui an. Capital Leasing, Mobilo Credit, EcoFinance IFN, Imocredit, Easy Credit 4 All, Agrinvest Credit, Rocredit, Krom Invest, Rapid Credit și IFN Împrumut SA au depus cereri de finanțare cu dobândă 0, transmitea marți Profit.ro.

Unele dintre aceste firme oferă credite rapide pentru populație cu dobânzi ce pornesc de la 1% pe zi. Spre exemplu, Mobilo dă credite negarantate pe termen de o lună cu dobândă de 1,6% pe zi, respectiv aproape 600% pe an. Easy Credit acordă credite garantate cu ipoteci – în general cu locuința – cu o dobândă de card de credit, respectiv 36% pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here