Marcel Diaconu (firma de curațenie Albă ca Zăpada): „Singurul sfat pentru acest tip de afacere: SERIOZITATE”

Când vine vorba de servicii de curățenie, se intuiește incorect faptul că acest tip de servicii se adresează exclusiv domeniului rezidențial. Spre exemplu, spațiile de birouri, unde își desfășoară activitatea zeci sau chiar sute de persoane, în funcție de suprafață, necesită servicii de curățenie cel puțin o dată pe săptămână. Ar fi ineficient că partea de igienizare să cadă pe umerii angajaților, care în acest fel ar pierde din timpul de lucru. La fel și pe șantier, când sunt realizate lucrările de finisare, este mai eficienta externalizarea serviciilor de curățenie, pentru a le permite meșterilor să își continue munca fară întreruperi cauzate de deșeurile și murdăria care se acumulează zilnic.  În ceea ce privește spatiile industriale și halele de depozitare, în funcție de domeniu, sunt impuse anumite standarde de igiena..

Cel mai eficient, atât din punct de vedere al timpului angajaților, cât și a productivității, este externalizarea serviciilor de curățenie. Fie că vorbim de birouri, șantiere, spatii de producție sau spatii de depozitare, curățenia se menține mai bine daca este lăsată pe mâna profesioniștilor.

Am discutat mai pe larg despre acest domeniu cu domnul Marcel Diaconu, fondatorul firmei de curățenie Albă ca Zăpada:

 

 

  1. Cum v-a venit ideea acestei afaceri? Cum au fost începuturile?

 

Ideea de început a acestui proiect a fost în anul 2008 când un prieten a venit în țară și mi-a propus acest parteneriat. Începuturile au fost destul de dificile ca în orice business care începe de la zero: munca foarte multă și seriozitate maximă!

 

  1. Ce fel de servicii oferiți? Care sunt cele mai solicitate?

 

Societatea noastră oferă servicii profesionale de curățenie pentru persoane juridice și fizice; ca să putem detalia serviciile de curățenie solicitate cel mai des executăm: curățenii generale, curățenii după amenajări / constructor, curățenii de întreținere – tip abonament în diferite locații ( clădiri birouri, clinici medicale, spații comerciale, restaurante – baruri ( alimentație publică), școli-grădinițe; fabrici; zone de producție, etc), servicii de curățare suprafețe vitrate, servicii de curățare mochete-covoare, servicii de curățare pardoseli precum și recondiționări chimice și servicii de curățenie după incendii.

 

  1. Care este profilul clientului dumneavoastră?

 

Profilul clientului nostru, în cazul persoanelor juridice, sunt firmele care au nevoie de un sediu bine administrat și unde angajații pot lucra într-un mediu curat.

În cazul persoanelor fizice care apelează la serviciile noastre putem spune că este vorba de acele persoane care sunt foarte ocupate cu programul lor de muncă și nu au timp să își facă curat în locuința proprie deși își doresc acest lucru și apelează în general la servicii de curățenie generală sau tip abonament;

 

  1. Care a fost cea mai dificilă lucrare?

 

Nu putem spune sau detalia o anumită lucrare întrucât am avut și lucrări industriale unde erau de curățat mii de mp și nu am întâmpinat dificultăți datorită experienței de 11 ani în domeniu.

 

  1. Care sunt cele mai importante canale de promovare a afacerii dumneavoastră?

 

Cele mai importante canale de promovare sunt : internetul , TV, Radio, publicitate outdoor- panouri publicitare în mai multe zone din Iași, reviste.

 

  1. Ce sfaturi aveți pentru cei ce vor să pornească o astfel de afacere?

 

Singurul sfat pentru cei care doresc să deschidă acest tip de afacere sau orice tip de afacere: SERIOZITATE.

Adresa: Iasi, str. Sfantu Lazar, nr. 28, Bl. K6, sc. A, Ap. 2
Mobil: 0742-025461 sau 0742-225224 sau 0749-153843
E-mail: contact@albacazapada.net
Web: www.albacazapada.net

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here