Malpraxis la Roderma! „Zbranca a vrut sa bage otrava in mine”

Cel mai cunoscut si mai bine cotat medic dermatolog din Iasi a pus un diagnostic gresit unei tinere si a prescris un tratament violent, care nu avea vreo legatura cu afectiunea de care suferea aceasta @ „A vrut sa bage otrava in mine. Doamna Zbranca mi-a spus ca va prescrie un tratament medicamentos si ca voi face in fiecare an o injectie care costa intre 2.500 si 3.000 de  euro. Mi-a spus ca tratamentul este unul destul de violent si ca imi va afecta si alte organe (…)”, povesteste Bianca Caras @ Aceasta s-a prezentat la medic deoarece avea pierderi abundente de par, iar scalpul era cuprins de o eurptie agresiva @ Cadrele de  la Roderma, clinica condusa de Anca Zbranca, au dat-o afara pe pacienta dupa care au chemat-o din nou la consultatie @ Diagnosticata gresit, tanara a fost pe cale sa piarda tot parul de pe cap @ Cazul va fi judecat de catre Colegiul Medicilor, dar si de catre instantele civile

Un diagnostic gresit pus de medicul dermatolog Anca Zbranca a dus-o pe o tanara din Iasi in pragul depresiei. In plus, tratamentul prescris de sefa clinicii private Roderma putea sa distruga ireversibil organismul tinerei diganosticate de medicul iesean.

Pentru stresul provocat ei si familiei, pentru banii chetuiti aiurea si pentru modul in care a fost tratata de catre medicul Anca Zbranca si de catre cadrele de la Roderma, ieseanca Bianca Caras este dispusa sa meraga pana la capat. Aceasta a anuntat ca va depune plangeri atat la Colegiul Medicilor cat si in instanta.

„Am avut de suferit atat eu cat si parintii mei. Am trait intr-un stres pe care nu il pot descrie. Voi depune plangere la Colegiul Medicilor si ma voi adresa instantei pentru ca vreau sa atrag atentia asupra faptului ca ceea ce mi s-a intamplat mie, li se poate intampla si altora”, a declarat Bianca Caras.

Zbranca, recomandata de toata lumea

Tanara din Iasi lucreaza la o companie multinationala si urmeaza cursurile celei de a doua facultati. In urma cu doua luni, a sesizat ca sufera de o afectiune care se manifesta la fel ca matreata, dar care era dublata si de o cadere abundenta a parului. In primele zile nu a intrat in panica, punand simptomele pe seama stresului si a altor factori care provoaca caderea parului. Vazand ca nu scapa de necazuri cu sampon special si tratamente capilare, dupa ce a consultat mai multi medici, ieseanca Bianca Caras si-a pus toata nadejdea in medicul dermatolog Anca Zbranca.

„Eram sigur ca acest medic nu are cum sa greseasca. Internetul era plin de referinte pozitive, plus ca am fost sfatuita de mai multi cunoscuti sa apelez la doamna doctor. Mi s-a spus ca este o valoare incontestabila”, a povestit Bianca Caras.

In plus, aceasta fusese consultata in prealabil de catre un alt medic la o clinica privata, care nu a reusit insa sa stabileasca un diagnostic concludent. Chiar acest  medic a sfatuit-o pe tanara sa apeleze la serviciile clinicii Roderma si ale medicului Anca Zbranca.

Programata la consultatie, la Roderma i s-a aratat usa

Tanara a urmat sfaturile medicilor si ale cunoscutilor si s-a programat pentru o consultatie la clinica Roderma, la medicul Anca Zbranca.

„Am fost programata la ora 9.45. M-am invoit de la serviciu si la 9.30, am fost prezenta la clinica Roderma din zona Sararie. In jurul orei 10.00, a aparut si doamna doctor, care a invitat in cabinet alte persoane, care sosisera dupa mine. M-am dus la receptia clincii si am reclamat faptul ca nu se reespecta programarea si ca, consultatiile, se tin in functie de urgenta. Nu am inteles cum s-au stabilit urgentele, din moment ce nimeni nu s-a uitat la mine. De la receptie mi s-a aratat usa si am fost invitata sa plec. Am iesit plangand. Nu mai suportam stresul. De atata timp, parul imi cadea si am fost tratata injositor”, a povestit Bianca Caras.

Dupa cateva ore, cadrele de la Roderma au telefonat si au rugat-o pe tanara sa revina la consultatie.

„A vrut sa bage otrava in mine!”

Bianca Caras a revenit la Roderma, fara sa stie ca asa-zisa consultatie avea sa fie mult mai traumatizanta.

„S-a uitat la scalpul meu, fara sa acorde prea multa atentie si a spus categoric: „Vai, ce psoriazis urat!”. M-a intrebat daca am dureri de oase, mi-a spus ca se va agrava si ca va erupe peste tot. Mi s-a spus ca trebuie sa ma internez si ca imi va prescrie un tratament care nu ma va vindeca, dar va face ca boala sa nu se agraveze atat de tare. Doamna Zbranca mi-a spus ca va prescrie un tratament medicamentos si ca voi face in fiecare an o injectie care costa intre 2.500 si 3.000 de  euro. Mi-a spus ca tratamentul este unul desul de violent si ca va afecta si alte organe. A vrut sa bage otrava in mine! In plus, mi-a spus ca parul va continua sa cada. Mi-a precsris inclusiv niste sedative naturale. Am simtit cum cade cerul pe mine. Ma si vedeam cheala, cu scalpul plin de bube”, a mai marturisit Bianca Caras.

Diagnosticata corect de at medic

Salvarea tinerei, care urmeaza in prezent un alt tratament ce da rezultate, a venit de la un alt medic.

„Am plans incontinuu. Parintii mei au insistat sa consult un alt medic. Eram convinsa ca diagnosticul pus de medicul Anca Zbranca este cel real si ca nu am ce face, ca viata mea este distrusa. Am cedat rugamintilor  parintilor si am consultat un alt medic. Nu am sa dau numele acestuia, deoarece mi-a spus ca nu vrea sa intre in conflict cu doamna Zbranca”, a spus tanara Caras.

Dupa cateva investigatii mai amanuntite, medicul care a stabilit diagnosticul corect si-a dat seama ca este vorba de un stafilococ si ca afectiunea este una usoara, care poate fi tratata fara a periclita in alt fel sanatatea tinerei.

„Mi-a spus ca daca eram diagnosticata corect de la inceput, nu mai pierdeam atata par. Acum, eruptia s-a estompat, parul nu imi mai cade… Dupa, va trebui sa urmez un tratament de regenerare a parului care este foarte costisitor. Am pierdut atata timp si am suferit prea mult”, a mai adaugat Bianca Caras.

Zbranca respinge acuzatiile

Contactata telefonic, doctorul Anca Zbraca se apara si spune ca dignosticul pus era unul prezumtiv, drept pentru care nu se simte vinovata de situatia in care a ajuns pacienta. Mai mult, Zbranca s-a simtit ofensata de faptul ca pacienta a decis sa faca publica patania ei si nu mers la cabinet sa incerce o mediere amiabila.  ”Este regretabil ca aceasta doamna Caras despre care faceti vorbire vine si se plange in mass-media ca nu a fost diagnosticata corect la cabinetul meu. Sincer, numele doamnei nu-mi spune la prima vedere nimic. Eu personal vad zilnic peste 60 de pacienti. Probabil, doamna a venit doar o singura data la mine la cabinet si a primit un diagnostic prezumtiv. Nu pot sa-mi dau eu acum cu parerea daca acesta a fost gresit sau nu, din moment ce chiar nu stiu nimic despre pacienta respectiva. Nu credeti ca normal si firesc era ca doamna in cauza sa vina mai intai sa vorbeasca cu mine.” a declarant Anca Zbranca. La nici 5 minute de la prima declaratie, dr. Zbranca  a revenit telefonic cu noi precizari. “Da, numele doamnei apare in evidentele mele, dar aceasta nu a venit decat o singura data la cabinet, unde i s-a dat un diagnostic tranzitoriu. A fost programata pentru internare de o zi dar nu s-a mai prezentat la cabinet. Daca doamna in cauza isi afiseaza acum diagnosticul in strada, asta e problema dumneaei, nu a mea. Eu consider ca am actionat corect, fiind vorba de un diagnostic prezumtiv.” a precizat dr. Zbranca

Uimitor este faptul ca, medicul Anca Zbranca este cea care atrage atentia in declaratiile pe care le da presei despre riscul si despre efectele negative pe care le are un diagnostic pus gresit.

„Evident, un diagnostic şi un tratament greşit agraveaza starea bolnavului sau poate duce la apariţia unor patologii asociate cu medicaţia respectiva”, declara medicul Anca Zbranca  pentru un cotidian central.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here