Macron, fascism cu papion. Sau teoria Guantanamo oficializată

despre ciuma albastră livrată ca medicament obligatoriu

 

E gata – Orwell și alți distopici dujmănoși au nevoie de ediții revăzute, adăugite și castrate corespunzător : ciuma mentală e medicamentul universal, absolut, incontestabil și mai ales unic. Ne-a spus-o, cu alte cuvinte, limbricuțul cu franjuri brodați zis Macron, președintele de mucava al butaforiei numite Republica Franceză : ne-vaccinații anti-Covid 19 sînt iresponsabili, iar iresponsabilii nu mai sînt cetățeni. Punct.

Pauză de apocalipsă democratică și de vomă mentală.

Din păcate, această zicere a delfinului prezervativic & republican din dotarea ducilor miliardari ai Franței nu e o legendă, precum recomandarea cozonacistă a reginei franco-austriece Maria Antoaneta, decapitată de uraganul sîngeros și sălbatic al Revoluției Franceze. Piticul pseudo-prezidențial Macron  ( tătic europenez al piticuțului dorsal Cioloș ) chiar a vomat verbal pe mormintele înaintașilor săi, pe Arcul de Triumf și pe morții de la baza lui, pe crucile francezilor care s-au opus lui Hitler și pe toate fundamentele democrației contemporane, așa cum o vedeam unii dintre noi, în naivitatea noastră de fraieri sedați.

Fiindcă acest jet cernobîlic și porcesc, scuipat de micul apendice inghinal Macron, nu e deloc doar o afacere internă franceză, e cu mult mai mult : e un nou nivel, incredibil de grotesc și de mutilant, al simptomelor alienării globale, care devine ,, noua ordine mondială ,,. Altfel spus, produsul intestinelor subțiri livrat majorității groase, drept anafură pentru împărtășanie planetară. Negrul botezat alb, maroul poreclit albastru, mîlul etichetat drept beton și mizeria extremă venerată ca igienă absolută. E vorba, ca să scurtăm radiografia, despre ,, teoria Guantanamo ,, oficializată și extinsă: cei declarați dușmani nu mai au nici un fel de drepturi, deci pot fi torturați, uciși, hăituiți sau trimiși în rezervațiile noilor ,, piei roșii ,, mondiale. Restul sînt doar naivității și iluziii sinucigașe.

Zisa directă și cinică a portavocii Macron nu e, deci, doar un motiv pentru ca francezii și francofilii decenți să-și amintească de lecția magistrală a caracterului intelectual numit Raymond Aron, în contrast cu dîra jegoasă, toxică și stalinistă a celebrului limax Sartre. Fiindcă voma mentală a prezidentuțului Macron are legătură, de fapt, cu o vorbă teribil de premonitorie a lui George F. Kennan, ilustrul diplomat american care a prefigurat antologic deceniile Războiului Rece comunisto-capitalist  : ” Cel mai mare pericol în conflictul nostru cu sovieticii e să ajungem ca ei „. Da, despre asta e vorba, domnilor tovarăși.

Jetul de puroi mental slobozit, printre rînjete retorice, de țevușoara Macron e doar ultima expresie publică a unui curent mutant, fascisto-comunist, care a pus stăpînire pe panoul cu butoane al lumii în care trăim. Oricît ar părea asta de incredibil, SF sau halucinant, orice om care gîndește cum ne-au învățat Platon și Aristotel vede clar acest peisaj cu dungi groase de apocalipsă democratică, morală, psihologică și cotidiană. Sau poate vi se pare că domnii Churchill și de Gaulle, de exemplu, ar fi extaziați de ceea ce ar vedea azi în țările lor și în toată lumea ,, democratică ,, ?

Eu cred că acești doi dinozauri demodați ar pune mîna pe armele democratice, pentru a începe un război de gherilă cu noii fascisto-comuniști care au pus gheara pe lume și pe creierele a miliarde de oameni. Dar asta e doar părerea unui ne-cetățean iresponsabil. Voi puteți fi în continuare niște șoareci responsabili și chițcăitori.

Nu, nu oi mioritice. Alea măcar mai behăiau, înainte de abator.

Allez, enfants de la Latrie, / Le jour de soir est arrivé .

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here