Lupul lui Chirica, paznic la oi! Combinator imobiliar, sef peste terenurile primariei

Mihai Chirica numeste in functii cheie doar personaje „putrede”, manate de interese obscure, puse pe capatuiala @ Primarul l-a uns pe Radu Mihai Grigoras director al Directiei de Exploatare Patromoniu, directie care administreaza toate terenurile si cladirile Primariei Iasi @ Daca te uiti in declaratia de avere, poti sa crezi ca Grigoras traieste din salariu @ Afacerile imobiliare le-a trecut pe numele tatalui, dar la notar se prezinta chiar el pentru a semna in calitate de reprezentant @ Vrea sa construiasca apartamente pe un teren din Bucium pe care l-a cumparat la cel putin o treime din pretul pietii de la sefa de cabinet a Alinei Gorghiu, fostul presedinte al PNL @ Ciudat: Radu Mihai Grigoras a semnat in calitate de reprezentant al vanzatorului, iar tatal sau, Neculaie Grigoras, in calitate de cumparator @ Prin intermediul tatalui sau, directorul detine hectare de padure, terenuri in Copou, in Bucium si in alte colturi ale orasului

Un speculant imobiliar cu ambitii de dezvoltator a fost uns de Mihai Chirica director al Directiei de Exploatare a Patrimoniului, care raspunde de fiecare petec de pamant al Primariei Iasi.

In declaratia de avere, Radu Mihai Grigoras pretinde ca detine doar 1 hectar de teren in localitatea Tunari din judetul Ilfov, dar in relitate acesta este autorul unor tranzactii imobiliare care i-ar lasa cu gura cascata pana si pe rechinii cu vechime in ale „imobiliarelor” din Iasi. Grigoras nu a picat ca din cer in ograda lui Mihai Chirica, ci a fost racolat dintr-o factiune a PNL Iasi, cu care primarul se afla in tandreturi. Grigoras a lucrat la Prefectura Iasi si a fost director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Directorul lui Chirica nu lucreaza la vedere, astfel ca activitatea imobiliara a fost trecuta pe numele tatalui sau, Neculaie Grigoras, cu domiciliul in comuna Podu Turcului, judetul Bacau.

Blocuri in Bucium. Terenul, pleasca de la sefa de cabinet a Alinei Gorghiu

La inceputul anului trecut, Neculaie Grigoras, tatal lui Radu Mihai Grigoras, primeste unda verde din partea Primariei Iasi pentru ridicarea unor locuinte colective in Bucium. Mai precis, municipalitatea ieseana si-a manifestat acordul pentru modificarea unui PUZ din 2007, care prevedea ca in zona pot fi ridicate locuinte individuale. „Pentru parcela 140041 din cadrul UTR 1 se propune admiterea realizarii de locuinte colective”, se arata in certificatul de urbanism nr.120 din 18 ianuarie 2017, emis pe numele lui Grigoras Neculaie.

Cu numai trei luni inainte, Neculaie Grigoras a cumparat aproximativ 1.400 metri patrati de teren in Bucium de la Gabriela Antipa, fost consilier municipal si sef de cabinet al senatorului Alina Gorghiu (fostul presedinte al PNL).

Pentru acest teren Neculaie Grigoras ar fi platit doar 40.000 de lei. Un pret incredibil de mic, putin peste 6 euro pe metrul patrat.

Suma este infima raportata la pretul pietii, in conditiile in care, pentru a se stabili valoarea de impozitare, terenul a fost evaluat confom grilei stabilite de Camera Notarilor Iasi la un pret minim de 100.000 lei.

„Obligatiile de plata a tarifului de onorariu si tarifului OCPI au fost stabilite prin raportare la valoarea minima (…) de 105.077,85 lei”, se arata in contractul de vanzare-cumparare itocmit si parafat de notarul Bogdan Daniel Florea.

Grigoras jr. vinde, Grigoras senior cumpara

Tranzactia pentru terenul din Bucium nu este insa semnata de catre proprietarul din acte al terenului, Gabriela Antipa. Mai precis, in fata notarului, din partea vanzatorului, s-a prezentat Radu Mihai Grigoras, care a avut calitatea de reprezentant conventional al Gabrielei Antipa. Astfel, Radu Mihai Grigoras a semnat in dreptul vanzatorului, iar tatal acestuia, Neculaie Grigoras in dreptul cumparatorului.

Cu multi ani in urma, in 2002, Radu Mihai Grigoras semneaza un alt contract, tot in calitate de reprezentant, de aceasta data al cumpartorului Neculaie Grigoras. La acea vreme, familia Grigoras a achizitionat aproximativ 1,2 hectare in municipiul Iasi. Terenul a fost cumparat de la o femeie, careia i se reconstituise dreptul de proprietate cu putin timp in urma.

Tot de la o persoana careia i-a fost reconstituit dreptul de proprietate, Grigoras senior a cumparat in 2014 aproape 6 hectare de padure.

Proiect imobiliar in Copou?

Familia Grigoras si-a extins tentaculele afacerilor imobiliare in toate colturile orasului. Acelasi Neculaie Grigoras a pus mana pe 800 metri patrati de teren pe stradela Copou. Proprietatea se situeaza in zona Sararie – Targusor Copou, in proximitatea statiei de alimentare Petrom.

Si aici Grigoras intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar de locuinte colective.

Zile la rand, Grigoras nu a raspuns la apelurile telefonice ale reporterilor 7IASI si a evitat contactul cu acestia.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here