Lupii Negri şi Jderii din Neamţ se pregătesc de o nouă misiune în Afganistan

Militarii Batalionului 151 Infanterie Războieni din Iaşi se pregătesc intens pentru misiunea pe care o vor desfăşura, în a doua jumătate a acestui an, în Afganistan. Va fi cea de-a treia misiune a „Lupilor Negri” în acest teatru de operaţiuni, după cele executate în 2003 şi 2005, anunţă site-ul oficial al militarilor ieşeni, bg15mc.ro.

 

De aproximativ două săptămâni, militarii ieşeni se antrenează în cadrul  Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre (CIL-FT) de la Cincu, judeţul Braşov. În poligonul de la poalele Făgăraşului, „Lupii Negri” au exersat toate tipurile de misiuni pe care le vor executa în deşertul afgan, în condiţii apropiate de cele ale teatrului de operaţii.

 

 

 

În următoarele şase luni, cei 500 de militari vor avea de apărat cea mai periculoasă zonă de pe Glob: graniţa de sud a Afganistanului cu Pakistanul. Soldaţii ieşeni vor pleca în iunie şi vor desfăşura misiuni alături de alţi militari din regiunea Moldovei, Batalionul 634 Infanterie „Jderii”, din Piatra Neamţ. Militarii ieşeni şi nemţeni îi vor schimba pe cei din Batalionul 2 Manevră „Yellow Scorpions” din Timişoara, care se află din luna ianuarie, în provincia Zabul.

 

 

Aceasta este una dintre ultimele misiuni de luptă în Afganistan pentru că Armata Română, alături de ceilalti aliaţi, va începe retragerea din zona de conflict, spre finalul acestui an. Operaţiunea de repatriere a militarilor şi a echipamentelor din Afganistan se va încheia la finalul lui 2014. După acest termen, Armata Română va mai contribui doar cu instructori care vor avea misiunea de a antrena militarii afgani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here