Lucrări ilegale la Carrefour. Primăria cere demolarea

Pentru amenajarea magazinului Carrefour Express din cartierul Tătărași au fost efectuate o serie de  lucrări de construcții fără nici un fel de autorizație @ Acum municipalitatea cere anularea amenajărilor ilegale efectuate în interiorul magazinului

Lucrări de construcții ilegale pentru amenajarea magazinului Carrefour Express de pe strada Ciric nr.2. Astfel, Poliția Locală Iași și primăria au dat în judecată SC Artima SA pentru a obține o sentință care să permită desființarea amenajărilor interioare efectuate fără autorizație de construire. Este vorba despre schimbarea destinației unei parcări de la subsolul clădirii în depozit de marfă și decuparea unui planșeu precum și de montarea unui lift.

„Vă rugăm să dispuneți desființarea lucrărilor de construcții realizate nelegal constând în schimbare destinație din parcare subsol în depozit de marfă și montare lift de marfă prin crearea unui spațiu gol în planșeul subsol, lucrări efectuate de către societatea Artima SA la sediul magazinului Express din stradela Ciric nr.2″, se arată în acțiunea depusă la Judecătoria Iași de municipalitate.

Poliția Locală Iași a verificat acest magazin Carrefour Express din Iași în luna noiembrie 2018. Inspectorii au descoperit efectuarea respectivelor lucrări fără autorizație și au amendat firma Artima SA cu 2.000 lei. De asemenea, Politia Locala a dispus ”intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, în caz contrar aducerea imobilului la forma autorizată”.

SC Artima SA a primit termen să intre în legalitate până la data de 7 ianuarie 2019, dar nu s-a conformat.

Juriștii primăriei pierd procesele

Aceste cereri de demolare făcute de primărie și de Poliția Locală depuse la Judecătorie par să fie făcute mai mult de formă. Asta deoarece procesele sunt pierdute din motive stupide. O altă rețea de magazine  care a efectuat lucrări de amenajare ilegale într-un spațiu din municipiul Iași este Profi Room Food. Astfel, în ianuarie 2018, Poliția Locală a constatat că Profi Room Food a efectuat lucrări de amenajare fără  autorizație la magazinul pe care firma îl deține pe bulevardul Carol nr.5 vis a vis de Academia Română. Este vorba despre efectuarea unor lucrări de dezafectare a unor pereți, recopartimentare interioară, executarea unei rampe de acces, podeste (pardoseli) amplasarea unei firme luminoase etc. În aceste condiții, SC Profi Rom Food SRL a fost amendată cu 5.000 lei, s-a dispus sistarea lucrărilor. În plus, s-a mai dispus ca până la data de 15.04.2018 să fie desființate lucrările realizate ilegal și să se aducă imobilul la starea inițială sau să se intre în legalitate. Cum societatea Profi Rom Food SRL nu s-a conformat deloc, adică nu a adus imobilul la starea inițială prin demolarea pereților construiți ilegal dar și a celorlalte amenajări necesare funcționării magazinului și nici nu a obținut autorizație de construire, Poliția Locală s-a adresat judecătorilor pentru obținerea autorizației de demolare. Procesul  a fost pierdut de primărie deoarece cererea de chemare în judecată nu a fost formulată corect.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here