Lucian Burlea (Acibadem Healthcare) la Inteviurile 7 Iasi

Lucian Burlea: „Serviciile oferite de noi sunt complementare sistemului romanesc, care este limitat din cauza tehnologiei”

Lucian Burlea este reprezentantul Acibadem Healthcare Group un grup de servicii medicale extins la nivel mondial, un colos cu investitii de miliarde de euro in spitale si centre medicale. De la Lucian Burlea am vrut sa aflam ce inseamna Acibadem in Romania, ce servicii ofera acest grup, cui se adreseaza si care sunt diferentele intre sistemul medical privat din Romania, cel de stat si cel de „top”, sprijinit de inalta tehnologie, infrastructura bine pusa la punct si specialisti avansati.

 

  1. Cine este Acibadem in lumea medicala europeana si de ce ati hotarat sa ii aduceti in Romania?

 

Acibadem Healthcare Group este al doilea grup de servicii medicale la nivel mondial, investitiile facute de acest grup fiind de circa 3 miliarde de euro in 22 de spitale si 18 centre medicale.

 

Am hotarat sa aduc acest grup pe piata medicala romaneasca ca o varianta complementara a sistemului medical romanesc, limitat uneori de tehlogie si infrastructura.

 

  1. Ce servicii va asigura Acibadem direct in Romania si unde? Pe ce directie va decurge colaborarea cu ei?

 

Toate aceste experiente profesionale mi-au conferit intelegerea importantei calitatii actului medical atunci cand vorbim de cel mai valoros lucru al omului, sanatatea, mai ales in momentele critice, hotaratoare. O retea medicala de asemenea nivel este Acibadem, din Istanbul, clasata in topul mondial al serviciilor de Sanatate, numarand 20 de spitale in spatiul european si asiatic, cu toate tehnologiile de varf ale momentului, pe care, vazandu-le, mi-au depasit toate asteptarile in acest domeniu, si avand printre specialisti somitati ale medicinii la nivel international.

Am infiintat reprezentanta autorizata Acibadem pentru a deschide o linie directa spre aceste servicii pentru pacientii din Romania. Noua reprezentata nu doar va mijloci relatia cu clinica din Istanbul, ci va aduce la Iasi si in toata Romania specialistii Acibadem, care vor da consultatii si chiar vor face interventii chirurgicale complexe.

Atuurile Acibadem din Istanbul sunt capacitatile foarte mari ale grupului medical, acoperind tot spectrul aplicatiilor necesare pentru orice pacient, indiferent de boala. Intrand in spitalele Acibadem, am fost impresionat de calitatea serviciilor, somptuozitatea spatiilor, de dotarile de ultima ora, de conditiile hoteliere ale saloanelor pentru internari, la nivel de cinci stele. Dar cel mai mult m-a convins valoarea medicala a specialistilor, remarcand, in acelasi timp, calitatea umana a personalului, aplecarea tuturor medicilor spre nevoile pacientilor, un deziderat strategic la Acibadem.

Un alt atuu important al serviciilor medicale Acibadem este Istanbulul in sine, unul dintre cele mai moderne orase europene, cu o infrastructura completa, extrem de avansata, care reprezinta un factor de confort pentru toti vizitatorii.

Precizez ca Acibadem are oficiu medical in Aeroport, traducator, ca personalul propriu se ocupa de transferul in oras si de formalitatile de cazare.

Prin noua reprezentanta Acibadem, ma ocup personal sa ajut pacientii din Romania la intocmirea dosarului medical si pentru a fi consultati de nume notorii ale medicinei din Europa. Din acest moment, puteti gasi un ajutor in rezolvarea unor cazuri medicale complexe, in gasirea unor solutii in situatii critice ale unor boli grave.

Ne ocupam de completarea dosarului medical, va facilitam accesul la ceea ce se cheama in medicina „second opinion” de la distanta si va ajutam sa identificati cel mai bun specialist care ar putea sa solutioneze cazul.

 

  1. Aveti concurenta pe piata din Romania in privinta serviciilor pe care le oferiti?

 

Concurenta o constituie serviciile medicale din Europa. Serviciile oferite de noi sunt complementare sistemului romanesc, care este limitat din cauza tehnologiei.

 

  1. Ati fost director al unei institutii medicale de stat, iar acum reprezentati o institutie medicala privata cu capital strain. Care este diferenta?

 

Am fost managerul a doua spitale universitare mari din Iasi, cunosc tarele si cutumele  sistemului sanitar de stat, cu care, cel putin momentan, nu mai vreau sa mai am atingeri din pozitii de management. Consider ca drumul pe care mi l-am ales, mi se potriveste ca o manusa cu caracterul si structura mea personala, pentru ca imi place sa ajut oamenii cand acestia mi-o cer sa o fac si atunci cand au nevoie.

 

  1. De ce sunt nevoiti unii romani sa se trateze un strainatate?

 

Romanii nu sunt nevoiti sa se trateze in strainatate, pentru ca in Romania sunt specialisti de inalta tinuta profesionala si morala. Exista insa un segment de populatie, de pacienti, care nu vor sa se trateze in Romania si care-si permit sa se trateze in strainatate. La acest mic segment ma adresez si eu, serviciile medicale ACIBADEM fiind mai ieftine decat tratamentele din Europa, dar nu sunt accesibile tuturor pacientilor romani. In prezent lucrez, impreuna cu staff-ul clinicii, la o strategie pentru ca mai multi pacienti romani care nu isi permit, sa poata avea acces la servicii si tratamente.

 

  1. Cea mai de actualitate problema cu care se confrunta sistemul este exodul cadrelor medicale. Cum poate fi stopat acest fenomen?

 

Cadrele medicale din Romania, cei care pleaca sau care se gandesc sa plece, urmeaza calea banului, a unui venit decent, a unui loc de munca decent si sigur si nu in ultimul rand, urmaresc respectul unui statut privilegiat pe care medicii l-au avut in orice timpuri si in orice forma de guvernare, fie ca in comunism, fie ca in capitalism. Medicii pleaca din tara pentru un salariu mai decent, pentru a lucra intr-un sistem medical bun, cu mai putine tare si cutume, ca cel din Romania.

Asadar, remunerati medicii, respectati-i si asigurati-le statutul normal si ei nu vor mai pleca!

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here