Lovitură pentru cel mai înstărit primar. I-a fugit terenul de sub picioare!

Firma administrată de nevasta sa, Elena Pârlog, a fost evacuată recent de judecători de pe pământul ce aparține Podgoriei Copou, pentru nerespectarea contractului de închiriere

Zile grele pentru familia primarului de Popricani, Valeriu Pârlog. Magistrații Judecătoriei Iași au hotărât evacuarea societății Euro-Elmar, deținută de soția sa, Elena Pârlog, de pe un teren de 10.750,93 mp, plus construcțiile aferente, situat în perimetrul Fermei Popricani. Mai mult, instanța i-a obligat pe administratorii firmei să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 100 de lei. Terenul cu pricina este deținut în acte de către SC Podgoria Copou SA, care a solicitat în justiție, evacuarea firmei Euro-Elmar, pentru nerespectarea contractului de închiriere și neplata chiriei lunare aferente, în sumă de 1000 de euro. Scandalul dintre proprietarii Fermei Popricani, respectiv Podgoria Copou, administrată de Vasile Liviu Răzășu, și familia edilului Valeriu Pârlog a izbucnit în ianuarie 2017, când soției edilului i s-a cerut rezilierea contractului de închiriere și eliberarea terenului și a construcțiilor aferente. Pe 14 ianuarie 2016, între Podgoria Copou, în calitate de locator, și SC Euro-Elmar SRL, chiriaș,  a fost semnat și parafat pentru o perioadă de un an de zile, un contract de închiriere a unei suprafețe de teren de peste 10.000 de mp, plus imobilele aferente (magazii, grajduri, bazine de apă, dormitoare și birouri). Conform contractului, prețul chiriei lunare a fost stabilit la suma de 1000 de euro, plus TVA, facturile fiind emise trimestrial, la începutul fiecărui trimestru. După fix un an de zile însă, administratorul Vasile Răzășu nu a mai dorit prelungirea contractului și a solicitat eliberarea pământului și a tuturor spațiilor deținute de chiriașul Euro-Elmar. Astfel, SC Podgoria Copou SA a trimis către familia primarului din Popricani mai multe notificări în care au precizat că s-a luat decizia rezilierii contractului de închiriere.

Terenul a fost ocupat abuziv de familia Pârlog 

“Contractul încheiat cu Euro-Elmar a fost doar pentru un an de zile, acesta expirând la data de 14 ianuarie 2017. Chiar înainte de expirarea contractului, noi am notificat pârâta (n.r – SC Euro-Elmar SRL) că nu se mai dorește prelungirea actului de închiriere, însă nu am primit nici un răspuns”, a precizat juristul Podgoriei Copou, Constantin Hongu, într-o acțiune înaintată Judecătoriei Iași.

Pe parcursul procesului, niciun membru al familiei primarului din Popricani nu s-a sinchisit să se prezinte la vreun termen de judecată și nici nu a depus documente ori întâmpinări, Valeriu Pârlog fiind conștient de pierderea războiului. La final, Judecătoria a admis acțiunea inițiată de SC Podgoria Copou SA.

”Noi le-am plătit tot ce-am avut de plătit și nu am avut nici un fel de obiecțiuni. Noi am fost doar chiriași. Pământul și toate celelalte imobile erau ale Podgoriei. Nu am avut alte pretenții și am încheiat relațiile de afaceri cu aceștia. Ei nu au mai dorit să mai prelungească contractul de închiriere. Asta este. Nu am nimic de adăugat”, a conchis primarul din Popricani, Valeriu Pârlog.

Nicu SAMSON

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here