Locatarii de la Evergreen Towers, lăsați fără apă de Paște. Sancțiune de 1.000 euro pentru proprietarii care îl denunță pe dezvoltator

Dezvoltatorul complexului Evergreen Towers din strada Aurel Vlaicu a oprit din nou apa la zeci de apartamente de la două blocuri. Ciprian Ciubotariu a sistat brusc contractul cu Apa Vital SA, încercând să oblige locatarii să semneze un nou acord cu o altă societate pentru a le da drumul utilități. Oamenii au apelat la instanță, încercând să determine dezvoltatorul să nu sisteze apa, însă Ciubotariu nu a ținut cont de decizis magistraților. Am anunțat locatarii pe 1 aprilie că contractul cu Apa Vital va fi sistat din 30 aprilie. Contractul era reziliat când s-a pronuțat instanța. Ei au o alternativă , trebuie să își facă contract cu altă firmă, nu cu CCI Construct”, susține dezvoltatorul. Oamenii susțin însă contrariul. Dezvoltatorul nu este la prima acțiune de oprire a apei în mod abuziv. În perioada sărbătorilor de iarnă, 14 familii au avut apa închisă timp de aproape o lună. „Noi considerăm că este o tactică de a stresa locatarii și să dea curs solicitării acestuia de a îi plăti diverse restanțe la apă cât și alte cheltuieli”, au susținut locatarii din complexul de blocuri.

Un nou scandal a cuprins complexul de blocuri Evergreen Towers, ridicat de firma CCI Construct SRL. Dezvoltatorul Ciprian Ciobotariu a oprit din nou apa în complex, în două blocuri, spre nemulțumirea locatarilor. Familiile afectate au apelat și la instanțele de judecată pentru a-l determina pe Ciubotariu să nu mai oprească apa în blocuri, însă acesta nu a ținut cont de decizia instanței și zilele trecute a umblat la robinete și a sistat pentru unii dintre locatari apa curentă.

Locatarii au apelat la judecători! Ordonanță pentru furnizarea apei în blocurile Evergreen

După ce s-au trezit în mai multe rânduri cu apa oprită la robinete, locatarii din blocurile C1 și C2 au pelat la judecători pentru a-l obliga pe Ciprian Ciubotariu să nu oprească utilitățile. Pe 30 aprilie 2024 magistrații s-au pronunțat în favoarea celor care au făcut reclamația și au dispus ca Ciubotariu să respecte contractul încheiat cu proprietarii.

„Admite în parte cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale la menținerea în vigoare a contractului pentru furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare încheiat, până la implinirea unui termen de 2 luni de la momentul înființării unei asociații de proprietari pentru blocurile C1 și C2 din complexul rezidențial Evergreen Towers Iași. Obligă pe pârâta CCI Construct Company SRL la plata către reclamanți a sumei de 20 de lei taxă de timbru și suma de 9.500 de lei onorariu avocațial”, se arată în decizia instanței de judecată.

A oprit apa în două blocuri

Cu toate acestea, oamenii s-au trezit brusc că Ciubotariu le-a tăiat iar apa după ce a sistat contractul cu Apa Vital SA. În ultimele luni, dezvoltatorul a recurs frecvent la astfel de gesturi la apartamentele unde stau cei care nu au vrut să-l aleagă ca președinte al asociației de locatari, caz prezentat anterior de 7IAȘI. Pe 30 aprilie 2024. dezvoltatorul complexului Evergreen Towers din Iași, strada Aurel Vlaicu 83, CCI Construct Company SRL, a închis apa în mod abuziv în ambele blocuri C1 și C2 prin rezilierea contractului cu Apavital, în mod ilegal, încălcând reglementările și legislația. Dezvoltatorul nu este la prima acțiune de oprire a apei în mod abuziv, în perioada sărbătorilor de iarnă minim 14 locatari au avut apa închisă timp de aproape o lună. Noi considerăm că este o tactică de a stresa locatarii și să dea curs solicitării acestuia de a îi plăti diverse restanțe la apă cât și alte cheltuieli”, au susținut locatarii din complexul de blocuri.

Dezvoltatorul: „Contractul e nul, hotărârea instanței nu e valabilă”

Ciubotariu i-a notificat pe locatari că hotărârea instanței nu mai este valabilă pentru că acel contract inocat a fost reziliat și este nul.

Este imposibil de menținut contractul în discuție pentru că el fugura reziliat înainte de ședința de judecată. Nu poate fi menținut un contract inexistent. Conform notificarii facute in urma cu 30 de zile, precum ca SC CCI Construct  SRL va rezilia contractul de furnizare cu ApaVital , va anuntam ca  aceasta s-a  realizat in fizic, azi, 30.04.2024. Furnizarea apei conform contractului cu SC CCI Construct SRL se face pana azi la ora 13. Moment in care se va face si citirea indexului. Pentru alimentare, in continuare, cu apa a apartamentelor, rugam Proprietarii/ Utilizatorii sa semneze un acord de utilizare retea alimentare cu apa cu proprietarul noii retele din blocurile C1 Si C2 (costuri si adaos 0 lei). Boxele tehnice din blocurile C1 si C2 raman deschise in perioada 30.04.2024-1.05.2024 pentru citirea indexului”, susține dezvoltatorul într-o adresă trimisă locatarilor.

Dezvoltatorul îi amenință pe locatarii cu amenzi de 1.000 euro

Ciprian Ciubotariu a invocat un acord de utilizare a rețelei alimentare cu apă, acord pe care proprietarii ar fi trebuit să îl semneze cu altă firmă, Gezz Residence SRL, firmă administrată de Cășin Alexandru și pe care a fost trecută în proprietate rețeaua de apă. Orice proprietar care ar fi dat în vileag detalii din contract ar fi fost sancționat cu 1.000 de euro de dezvoltator.

Este o practică veche de manipulare. Sunt câteva zeci de vecini care au semnat acel acord pentru a plăti state de plate fără nicio factură. Au mai semnat și că dacă dezvăluie ceva, contractul se anulează și îi va scoate datori cu câte 1.000 euro. Am avut decizia instanței în mână, a venit și poliția și tot degeaba. Dar odată ce nu au pus în aplicare hotărârea judecătorească, e caz penal. Ei fac asta la fiecare mare sărbătoare, să ne oprească apa. Cei de la Apa Vital au venit, dar au zis că nu pot face nimic pentru că e proprietate privată, a spus un alt locatar afectat din complexul Evergreen.

Ciprian Ciubotariu: „Au făcut 70.000 euro consum fără să plătească”

Dezvoltatorul complexului din Aurel Vlaicu susține că locatarii cu probleme au făcut un consum uriaș de apă în ultimii ani fără să plătească nimic în lipsa asociației de proprietari.

Am anunțat locatarii pe 1 aprilie că contractul cu Apa Vital va fi sistat din 30 aprilie. Contractul era reziliat când s-a pronuțat instanța. Ei au o alternativă , trebuie să își facă contract cu altă firmă, nu cu CCI Construct. Aveam, după doi ani, un consum de 70.000 euro de la ei și nu au plătit nimic la Urbica. Nu le mai susțineam datoriile. Noi ne-am onorat obligațiile. Am susținut doi ani și jumătate cheltuielile pentru a le crea un confort. I-am și anunțat că dacă nu își înființează asociația ne vom retrage. Ei cred că pot locui într-un cartier care se administrează în mod diferit. Nu pot susține cheltuielile proprietarilor, a spus Ciprian Ciubotariu pentru 7IAȘI.

Vlad ROTARU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here