Liviu Iolu: ”Investițiile lui Chirica sunt doar desene animate postate pe Facebook”

În propunerea de buget pentru anul 2020 găsim cifre de exemplu la investiții care nu se susțin, nu au corespondent în realitate. Asta vedem clar comparând cu cheltuielile de investiții din anul 2019. Marea problemă a bugetului Municipiului Iași o reprezintă cheltuielile de investiții care au un grad de execuție foarte mic de numai 51.7%. Cum se traduce asta în viața de zi cu zi a ieșenilor? Niciun mare proiect de investiții prezentat de Mihai Chirica nu este realizat și nici nu are șanse de a fi realizat într-un timp rezonabil! a spus Liviu Iolu, candidatul propus de PLUS la Primăria Municipiului Iași.

Incapacitatea primăriei de a atrage fonduri pentru investiții

Analiza PLUS arată că în bugetul propus de primărie se vede o exagerare clară a proiecției de atragere de fonduri europene. În 2019 Primăria a atras doar 10 milioane de euro din fonduri europene, însă își propune pentru 2020 să atragă 40 milioane, adică o creștere de 400%! Primăria nu are capacitatea administrativă și asta se vede privind la ce a făcut anii trecuți. Totodată se poate observa și supraevaluarea subvențiilor primite de la bugetul de stat pentru investiții.

Cred că toată lumea a văzut deja o falsificare a realității pe care primarul Chirca o face frecvent. Proiecte pe hârtie, filme SF,stadioane, sală polivalentă, poduri etc. Se laudă cu proiecte de investiții, dar pe care nu are capacitatea să le și construiască sau să le finalizeze. Ne amintim că la finalul anului 2015 ne promitea bărcuțe și microhidrocentrale pe Bahlui, tot așa în desene animate iar acum continuă aceeași strategie. Degeaba ai resurse de aproape 118 milioane de euro anual, degeaba ai un grad mare de autonomie financiară administrarea slabă, lipsa de capacitate administrativă și de interes real pentru binele cetățenilor conduc la risipă de resurse și mai ales de oportunități, completează Liviu Iolu.

Actuala administrație a Iașului utilizează prost resursele financiare foarte importante pe care le are la dispoziție, în consecință ieșenii nu beneficiază de investiții din banii pe care îi dau către bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here