Lidl și Penny se bat pe clienții din cartierul Vișoianu. Lanțurile de supermaket, pe urmele marilor investiții imobiliare.

Lidl și Penny sunt în competiție și construiesc la distanță de câțiva metri, de o parte și alta a drumului ce leagă Iașul de Ciurea @ Se lucrează chiar și după lăsarea întunericului, întrecerea urmând a fi câștigată de către retailerul care va face primul inaugurarea marketului

Dacă în urmă cu câțiva ani locuitorii marilor orașe se considerau norocoși dacă în cartierul lor se deschidea un supermarket, astăzi marii retaileri au ajuns să-și extindă disputa pentru clienți în zonele limitrofe Iașului. Cum a devenit posibilă o asemenea expansiune? În primul rând, datorită marilor investiții imobiliare, care s-au derulat în ultimii ani în Zona Metropolitană.

La Vișoianu, Lidl peste drum de Penny

Astăzi, la Lunca Cetățuii, două șantiere sunt în competiție. Despărțite doar de drumul ce leagă cartierul Vișoianu de oraș, Lidl și Penny construiesc de zor ceea ce urmează a fi primele market-uri moderne din comuna Ciurea. Ambele companii se luptă să termine înaintea celeilalte pentru a fura startul în competiția de atragere a clienților.

„Investițiile imobiliare făcute la cartierul Vișoianu au atras în mod firesc marile companii care au devenit interesate să locuiască la noi în comună. Sunt câteva sute de apartamente în care locuiesc câteva mii de ieșeni și era normal și firesc să apară și acest gen de magazine. Sunt sigur că zona respectivă se va dezvolta în continuare și se va completa toată gama de servicii. Sunt bucuros, pentru că asta înseamnă taxe și impozite, locuri de muncă și condiții de trai superioare”, a spus Cătălin Lupu, primarul din Ciurea.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnul primar sa nu mai fie asa bucuros, întrucat nu are de ce, el trebuie sa se gândească la infrastructura, drumuri, trotuare pentru pietoni!!! Este o zona foarte aglomerata, pietonii merg pe drum, în loc să meargă pe trotuar, foarte multe mașini de mare tonaj care strica drumul și îngreunează circulația!!! Toate ieșirile din oraș sunt cu doua benzi pe sens, doar spre cug-ciurea este doar o banda pe sens!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here