Liberali contra liberali, manșa întâi

Din ce s-o văzut în ultima vreme liberalii din Podu Roș s-o cam rupt în două, ceea ce e bine, că pot face două echipe de fotbal care să joace între ele, dar e de rău, că vin alegerile și mnealor îs cu pantalonii pe vine, că nu știu de care parte să se exprime, mai ales după ce s-o dat pe goarnă că vine Chirica.

Ș-acum treaba dracului, că șăfu Costel o pus teleaga înaintea cailor și i-o dat ca posibili înscăunați pe o seamă din fieful filialei în speranța aburcării majoritare și accesului implicit la butoane.

Așa am aflat că domnu Boz e menit să devină vice, indiferent de primar, în vreme ce domnului Bostan îi este promisă șefia urbanismului, adică „trai nineacă“, unde se folosește numai operația de adunare.

Asta în cazul în care liberalii culeg procentele cu coșarca. Toate bune și frumoase, numai că promisiunile astea se bazează pe actuala conjunctură în care, dom Mișu are nevoie de voturile celor doi nominalizați, ba pentru un schimb de terenuri, ba pentru un proiecțel. Problema este ce-o să primească omuștenii dacă dom Mișu nu prinde scaunul și mai ales dacă dom Costel este debarcat din șefie.

Atunci o să fie deranj. Deocamdată, singurul câștigat din toată afacerea asta este tot cuplul de cumătri, care și la spartul târgului – a se ceti final de mandat – pun mâna pe ce se poate, că nu se știe, în vreme ce dom Costel are de lucru la filială, unde dom Bodea nu stă pe tânjală și mâine – poimâine auzim că-i șăf în Podu Roș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here