Leon Dănăilă face praf dieta vegetariană: Dacă mâncați numai legume și fructe, n-o să trăiți prea mult!

Medicul Leon Dănăilă aduce în atenție adevăruri esențiale despre dietele alimentare și longevitate. Într-un podcast recent, el demontează miturile privind dietele extreme, atrăgând atenția asupra riscurilor asociate atât cu o dietă strict vegetariană, cât și cu consumul excesiv de carne.

Dănăilă subliniază că dieta vegetariană, bazată numai pe fructe și legume, nu garantează o viață lungă și sănătoasă. „Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăiți prea mult. Trebuie și puțină carne”, a avertizat medicul. El argumentează că există diete echilibrate și sănătoase, precum regimul mediteranean și cel din Okinawa, care includ o varietate de alimente benefice pentru organism.

Referitor la regimul mediteranean, care promovează consumul de fructe de mare, legume și fructe, medicul susține că acesta oferă multiple beneficii. Cu toate acestea, Dănăilă avertizează și asupra riscurilor asociate cu consumul excesiv de pește, dat fiind nivelul crescut de mercur în anumite ape. „Din cauza faptului că foarte mult mercur s-a răspândit în apele din oceane și în apele curgătoare și poate să ducă la apariția hidrargirismului, boala provocată de acest mercur”, a explicat medicul.

Medicul adaugă că este important să existe un echilibru în alimentație și să se adapteze comportamentul alimentar la nevoile individuale ale organismului. „Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, subliniază el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here