Lagărul de la Miroslava: câini lăsați să moară de foame, cadavre stivuite în frigidere. Angajații adăpostului fac campanie electorală

La adăpostul de la Miroslava, câinii agonizează printre mormane de fecale pentru că hrana a fost epuizată și nimeni nu se ocupă de curățenie @ Miroase a hoit: cadavrele câinilor morți de câteva săptămâni sunt înghesuite în lăzi frigorifice pentru că nu mai există un contract pentru incinerare @ La începutul anului, Consiliul Local Miroslava a alocat 300.000 lei pentru hrana animalelor, dar câinii mor de foame @ S-a ajuns în această situație pentru că la Miroslava până și viața câinilor are culoare politică, „galben de PNL” @  Padocul este condus de Georgeana Olaru, candidat pe locul 6 pe lista lui Costel Alexe pentru Consiliul Județean și fiică a consilierului local PNL, Gheorghe Olaru @ Porțile adăpostului sunt ferecate cu lacăte, pentru că șefa adăpostului și ceilalți angajați fac campanie pentru Alexe și primarul Dan Niță @ ONG-urilor și iubitorilor de animale li se interzice accesul la padoc

 

Septembrie 2020. PADOCUL MIROSLAVA este scena unor imagini îngrozitoare, cu un impact puternic emoțional! Zeci de cadavre ale câinilor din adăpost zac pe jos sau în lăzile frigorifice degajând un miros puternic de putrefacție. Angajații padocului spun că acei câini au murit de mai multe săptămâni, dar Primăria Miroslava nu mai are contract cu nicio firmă pentru incinerarea cadavrelor. Așa că, leșurile zac prin curtea padocului sau sunt depozitate în lăzile frigorifice care altă dată erau folosite la depozitarea hranei. Padocul Miroslava pare a fi, mai degrabă, un lagăr de exterminare a câinilor fără stăpân. Imaginile și informațiile despre atrocitățile de la Adăpostul de câini Miroslava au devenit publice zilele trecute când au apărut mai multe poze și filmulețe făcute în interiorul padocului. Reprezentanții mai multor ong-uri împreună cu iubitorii de animale din comuna Miroslava au scos la iveală, publicând pe mai multe grupuri de facebook, condițiile în care sunt ținuți câinii fără stăpân. Imagini tulburătoare înfățișează câini agonizând și hrăniți cu covrigi uscați.

Consiliul Local Miroslava a alocat la începutul anului peste 300.000 de lei pentru hrana animalelor, însă câinii din adăpost mor de foame. Uneori sunt hrăniți cu pâine sau covrigi uscați aduși de angajați sau de iubitorii de animale din comună. Angajații susțin că nu primesc mâncare pentru câini de la Primărie. Doar ce se adună de prin donații! Nimeni nu știe cum s-au cheltuit cei peste 300.000 alocați pentru hrană! Suntem martorii unor imagini terifiante cu resturi de mâncare aruncate printre fecale și câini vizibil slăbiți din cauza subnutriției. Cuștile sunt pline de fecale și arată faptul că îngrijitorii nu spală și nu curate zilnic padocul.

 

Padocul a fost abandonat. Șefa și angajații fac campanie electorală

 

Adăpostul Miroslava este mai tot timpul închis, nerespectându-se programul legal, iar organizațiile pentru protecția animalelor nu sunt lăsate să ajute câinii cu mâncare sau tratamente medicamentoase. Adăpostul Miroslava este condus de Georgeana Olaru, fiica consilierului PNL, Gheorghe Olaru. Georgeana este membru de bază a organizației de tineret a PNL Iași. Beneficiind de susținerea primarului Dan Niță și a președintelui PNL Iași, Costel Alexe, Georgeana Olaru candidează la Consiliul Județean Iași, fiind pe locul 6 pe lista PNL. Șefa padocului, precum și ceilalti angajați se află în campanie electorală. Adăpostul este ferecat cu lacăte. Nimeni nu trece pe acolo cu zilele. Nimeni nu se mai ocupă de câinii aflați în padoc. Georgeana Olaru este pupila primarului Dan Niță și a președintelui PNL, Costel Alexe, astfel că nu există repercusiuni pentru ceea ce se întâmplă la padoc.

Olaru este plătită cu peste 5.000 lei lunar pentru a coordona activitatea padocului, dar nu trece pe la serviciu, în timp ce cuștile câinilor sunt pline de fecale, iar mirosul devine sufocant, Olaru împarte pliante pentru Dan Nița și Costel Alexe. Rețelele de socializare sunt pline cu poze cu Georgeana Olaru participând la zeci de acțiuni politice, dar nicio poză cu activitatea de la padoc.

 

Fostul medic veterinar al padocului: „Pentru că nu am fost de acord, iar contractual a fost reziliat”

 

Pe grupurile de socializare de pe Facebook au fost postate mai multe mesaje  cu soluții pentru salvarea câinilor și a adăpostului.

„Padocul ar trebui să fie o soluție umană și civilizată pentru toți câinii abandonați sau care au nevoie de ajutor, dar din păcate, în ultimii ani, s-a dovedit a fi exact contrariul. M-am implicat și mă implic cu tot ce pot în a ajuta animalele abandonate.  Am aflat de situația padocului acum 4 ani, când  am avut șansa să văd realitatea. Din nefericire, actuala conducere nu are absolut niciun interes și nicio inițiativă spre a îmbunătăți situația. Oricât aș fi încercat să mă implic în ultimii ani, porțile au fost închise, atât pentru mine cât și pentru mulți alții. Proiectul la care lucrez de câțiva ani prevede deschiderea și transparentizarea activității, refacerea platformelor betonate și realizarea unui canal colector pentru implementarea unui sistem automat de curățare, refacerea tuturor cuștilor cu materiale care nu pun în pericol integritatea fizică a câinilor, asigurarea unui centru medical de prin ajutor cu program prelungit, linie telefonică tel-verde, dotarea mașinilor de ecarisaj cu echipamente pentru a îndeplini și rolul de ambulanțe pentru animale și multe alte idei care au fost implementate deja în țările UE.”

 

Șefa Adăpostului a agresat o iubitoare de animale

 

În mediul online au apărut mai multe mesaje de susținere din partea iubitorilor de animale pentru cei care vor să salveze adăpostul de câini.

”Suntem alături de voi, oricând este nevoie. Și nu suntem singuri. Aștept să mă contactați oricând să mergem împreună la Adăpost. Din păcate, după cum știți, m-am retras din bun simț după ce am semnalat numeroasele nereguli și după ce am fost atacată de directoarea adăpostului (n.r. Georgeana Olaru). Sper ca împreună să reușim să eliberăm cățeii din Adăpost.” – Oana Stavarache.

Incidentul despre care se face vorbire a avut loc în octombrie 2018, când Oana Stavarache, împreună cu mai mulți iubitori de animale, s-au deplasat la padocul din Miroslava pentru a dona mâncare și a ajuta câinii din adăpost. Văzând situația deplorabilă a animalelor și condițiile mizere în care sunt ținuți câinii,  Stavarache a început să filmeze cu telefonul mobil. În acel moment, Georgeana Olaru, șefa adăpostului, a bruscat-o pe reprezentanta asociației pentru protecția animalelor și i-a furat telefonul din mână. A fost nevoie de intervenția Poliției pentru ca Oana Stavarache să-și recupereze mobilul, însă nu s-au luat niciun fel de măsuri împotriva agresoarei. De-a lungul timpului, Oana Stavarache, în parteneriat cu mai mult ONG-uri din țară și străinătate, a încercat să îmbunătățească viața câinilor din padocul Miroslava. Există o multitudine de filmulețe postate pe grupurile de Facebook în care se arată faptul că padocul este mai tot timpul închis. În mai 2019, Oana Stavarache, împreună cu o fundație din Marea Britanie au dorit să doneze hrană, vaccinuri și medicamente adăpostului. Poarta padocului era închisă cu lacăte și nicio persoană nu era la serviciu, deși programul prevăzut de lege este 10:00-18.00. Au așteptat mai bine de două ore la poarta padocului fără ca nimeni să vină să preia hrana și medicamentele.

Rareș Neamțu

 

 

1 COMENTARIU

  1. Acesti indivizi (criminali) care sunt platiti sa creeze conditii acestor animale trebuie sa fie judecate si trimise in puscarie. Asa se procedeaza in statele civilizate . Romania din pacate cu astfel de specimene , mai animale decat animalele , nu poate face parte din statele civilizate, ci din statele in care oamenii lipsiti de cultura si educatie se comporta ca niste criminali. Cred ca locuitorii vor tine cont cand vor merge sa voteze, ca astfel de specimene nu pot fi votate si vor cere sa fie judecate pentru faptele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here