La Pașcani ca în statele bananiere. Asfalt până la vila și firma primarului, gropi și fecale în centru

Dumitru Pantazi, baron pur sânge în Republica Pașcani! @ Primăria a asfaltat drumurile până la poarta firmei lui Pantazi și până la vila acestuia @ În Lunca, suburbie în care locuiește Pantazi, s-au asfaltat zeci de kilometri de drum și s-au pavat trotuarele chiar și în câmp @ Străzile din centru sunt năpădite de gropi, iar cererile locuitorilor sunt tratate cu sictir @ Pe strada Grigore Ureche din Pașcani s-au construit zeci de case și vile moderne, dar Primăria refuză să traga canalizare și să asfalteze strada @ Canalizarea unui bloc de pe aceeași stradă deversează fecale și reziduri menajere direct pe câmp, zona devenind un focar de infecție

Dumitru Pantazi, primarul de Pașcani, este întruchiparea perfectă a modelului de baron PSD. Și-a tras orașul pe firmă și pe persoană fizică. Recentele campanii de asfaltări și modernizare a arterelor rutiere din municipiul Pașcani au vizat preponderent zonele de interes direct ale lui Pantazi: vila familiei sale, sediile firmei pe care a înființat-o, Agrocomplex Lunca, și suburbia Lunca în care acesta locuiește. În același timp, zonele care s-au dezvoltat în ultimii ani și cererile locuitorilor au fost ignorate.

„Primarul mi-a spus: voi nu m-ați votat”

În ultimii ani, locuitorii străzii Grigore Ureche, situată la cinci minute de centrul municipiului Pașcani, au făcut demersuri oficiale prin care au solicitat primăriei să extindă rețeaua de canalizare și să asfalteze drumul. Pe această stradă s-au ridicat zece de case și vile, dar starea drumului este deplorabilă.

„Aproape toți vecinii au făcut adrese către Primăria Pașcani prin care au solicitat extinderea rețelei de canalizare și asfaltarea drumului. Văzând că nu primim nici un răspuns, m-am înscris în audiență la primar. Acesta mi-a reproșat că noi, locuitorii din zonă, nu l-am votat”, a spus proprietarul unei case de pe strada Grigore Ureche.

Canalizarea unui bloc deversată direct pe câmp

La capătul străzii Grigore Ureche, câteva zeci de familii își duc traiul de zi cu zi, înghesuite într-un așa zis bloc, ridicat înainte de 1989 de fosta fabrică de perdele ce funcționa în Pașcani. Situația este critică. Conducta blocului, care ar trebui să fie conectată la o rețea de canalizare, duce într-un câmp.

„Cel mai rău este vara. Câmpul se umple de șobolani, iar mirosul este insuportabil. Au fost și de la Mediu și de la Primărie, dar nimic nu s-a întâmplat. Zona se umple de șobolani, este groaznic”, povestește  proprietarul unei case de pe strada Grigore Ureche.

Drum și parcare la poarta firmei, asfalt până la poarta lui Pantazi

Covor asfaltic nou-nouț a fost așternut până la poarta firmei Agrocomplex Lunca, înființată de Dumitru Pantazi și administrată în acte de fiul acestuia, Bogdan. Lângă poarta firmei a fost amenajată și o parcare, împrejmuită cu arbuști.

Drumul asfaltat, cu trotuare amenajate cu pavele, parcurge kilometri prin câmp, printr-o zonă nepopulată până în suburbia Lunca, unde locuiește primarul Dumitru Pantazi. Până la vila acestuia a fost așternut un covor asfaltic. Câțiva meti mai încolo, o stradă paralelă, nu se bucură de același regim, este de pământ.

Locuitorii din Lunca sunt deopotrivă sinceri și mândri: „Avem asfalt, pentru că primarul este de aici, de la noi”

Bianca CRISTEA

 

 

2 COMENTARII

  1. Normal! Și la Sodomeni,unde este cel mai circulat drumul, atât pe strada Morii, cât și pe strada Fericirii, sunt gropi de îți pierzi mașina în ele. Iar de Boșteni, respectiv strada Ion Creangă nici nu mai vorbim.
    Nesimțirea e la locul ei. Dar sinceră să fiu, normal că au de suferit mai mult, cei ce l-au votat, adică Lunca, doar lor le-a dat zahăr și ulei (mită) pentru a-l vota.

  2. Asta este dictatura psd in oraselul rosu psd Pascani . Zilele trecute am vorbit cu un pesedist inrait despre subiectul primarului Pantaz si mi-a zis *si ce ,daca poate * . Am zis ca sunteti niste roboti fara minte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here