La capitolul aeroporturi, tot Banatu-i fruntea

Degeaba se umflă în pene oficialii Aeroportului Internațional Iași, cu creșterea numărului de curse din ultimul timp, că tot nu se află pe primul loc în țară la acest capitol. Astfel, Aero­portul „Traian Vuia“ din Timi­şoara a depăşit în primele două luni ale anului ritmul de creştere al aerogării noastre…

În cursul lunii februarie, aeroportul din Timişoara a fost tranzitat de 113.100 de pasageri, în creştere cu 68% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În aceeaşi perioadă, traficul pe aeroportul ieşean s-a ridicat la 73.600 de pasageri, în creştere cu 56% faţă de luna similară a lui 2016.

În total, în primele două luni ale anului, la Timişoara au fost înregistraţi 226.126 de pasageri, număr cu 71% mai mare decât în primele luni ale lui 2016.

Numărul de zboruri de pe „Traian Vuia“ a crescut cu peste 50% în primele două luni ale anului, ajungându-se la un număr mediu de 46 de curse zilnic, aproape dublu faţă de cel înregistrat la Iaşi.

Aeroportul ieşean a depăşit anul trecut pentru prima oară traficul de pe aerogara Bacău, numărul de pasageri de la Iaşi fiind acum aproape dublu faţă de cel de la Bacău şi Suceava însumat.

Conducerea aerogării ieșene şi-a stabilit ca ţintă pe termen mediu depăşirea traficului de la Ti­mişoara, estimând un trafic de un milion de pasageri, cifră atinsă însă la Timişoara încă din 2010…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here