L-am prins! Soția viceprimarului Harabagiu, mandatar pentru Mafia Tonetelor

Firma care a acaparat comerțul stradal în punctele cheie ale orașului este reprezentată printr-o procură ascunsă de către soția viceprimarului Gabriel Harabagiu, cel care a semnat și a aprobat amplasarea tonetelor și a rulotelor @ Începând cu data de 8 februarie 2016, Mădălina Harabagiu, soția viceprimarului Gabriel Harabagiu a fost împuternicită de către firma New Bauen Build SRL să reprezinte societatea în relațiile cu instituțiile statului @ Mădălina Harabagiu depune declarații la ANAF, înregistrează contractele de muncă la ITM etc @ Firma New Bauen Build SRL a pus mâna pe un punct termic aflat în proprietatea Primăriei Iași, dar șefii municipalității refuză să ofere date concrete despre modul în care a decurs licitația @ Viceprimarul neagă relația cu firma care a prosperat de când el a ajuns „la butoane” și chiar a dat în judecată publicațiile care au dezvăluit aceste afaceri @ În relația cu Primăria, firma a fost reprezentată de Mircea Rotariu – zis „Popleacă” în lumea interlopă @ Acesta a amenințat, a aruncat fecale pe mașinile ziariștilor și pe sediile redacțiilor care au demascat Mafia din Primărie

Firma care a acaparat punctele cheie ale orașului în ceea ce privește comerțul stradal de tip fast-food este administrată de facto de Mădălina Harabagiu, soția viceprimarului Gabriel Harabagiu. Este vorba de New Bauen Build SRL pentru care chiar Gabriel Harabagiu a semnat avizele de amplasare a tonetelor de tip rulotă în municipiul Iași. Unul dintre aceste module funcționează chiar pe pietonalul de pe Ștefan cel Mare, lângă sediul Primăriei Iași. Alte rulote sunt amplasate în Parcul Expoziției, de unde concurența a fost anihilată urmare a unor acțiuni de control ale primăriei.

„Vicele” Harabagiu a negat că are vreo legătură cu firma New Bauen Build SRL și chiar a acționat în judecată ziariștii și publicațiile care au dezvăluit încrengăturile mafiei comerțului stradal.

Soția lui Harabagiu, drept de semnătură

În acte, firma New Bauen Build SRL este administrată de către Puiu Nedelcu, fost muncitor în construcții, domiciliat în satul Rediu. În realitate, personajul nu are legătură cu activitatea comercială a firmei pe care o patronează. Controlul asupra încasărilor și a conturilor le are altă persoană.

La data de 8 februarie 2016, ANAF înregistrează certificatul digital cu drept de semnătură electronică pe numele Mădălinei Ștefania Harabagiu pentru societatea comercială New Bauen Build SRL, firmă cu care soțul viceprimar susține susține că nu are nici o legătură.

Totodată, Mădălina Harabagiu deține certificat digital cu puteri similare pentru firmele în care este însă asociată sau chiar administrator: Eco Ambalaje SRL, Kemystar Consulting SRL și defuncta Kemystar SRL.

De asemenea, soția viceprimarului reprezintă firma New Bauen Build SRL în relația cu alte instituții precum ITM, acolo unde înregistrează contractele de muncă și încetarea acestora.

Anterior, 7IAȘI a dezvăluit că soacra lui Harbagiu, Maria Țâmboi figurează printre angajații firmei și chiar a fost fotografiată vânzând produse la una dintre tonetele New Bauen Build SRL.

Harabagiu cere, Harabagiu aprobă

În februarie 2016, Mădălina Harbagiu preia parte din atribuțiile de administrare a firmei New Bauen Build SRL în mod oficial. După numai câteva luni, încep să curgă către Prirmăria Iași cererile pentru aprobarea amplasamentelor, care sunt soluționate chiar de către viceprimarul Harabagiu, în calitate de președinte al comsiei de profil, dar și prin semnătura sa pusă pe avize.

Astfel, în septembrie 2016, Harabagiu semnează avizul pentru un chioșc în Piața Voievozilor. Avizul este eliberat în baza unei decizii a comisiei pe care tot Harabagiu o conduce, luată în cadrul unei ședințe din luna august.

 

Alt exemplu: în aprilie 2017, tot Gabriel Harabagiu semnează avizul pentru amplasarea unui modul comercial de tip fast food în Parcul Copou, urmare tot a deciziei luată în cadrul aceleiași comisii condusă de viceprimar.

 

De asemenea, până în prezent, firma New Bauen Build SRL a fost privilegiată de către Primăria Iași, primind aprobare pentru a amplasa module de fast food chiar și la Târgul Olarilor Cucuteni 5000, unde doar artiștii populari ar fi trebuit să primească aviz favorabil.

 

Au pus mâna pe un punct termic al primăriei. Licitația, secret de stat

În iulie 2015, firma New Bauen Build SRL a adjudecat în urma unei așa zise licitații un punct termic al Primăriei Iași situat pe strada Vasile Lupu 110.

Contractul a fost adjudecat la scurt timp după ce fostul primar Gheorghe Nichita a fost arestat și suspendat din funcție, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de către actualul edil, Mihai Chirica. Prima procedură pentru închirierea spațiului fusese anulată.

7IAȘI a solicitat în mod oficial informații publice privitoare la licitația în urma căreia New Bauen Build SRL a pus mâna pe spațiul din Tătărași (ofertele firmelor participante, prețurile licitate etc), dar Primăria Iași a refuzat să răspundă.

Rotariu „Popleacă”, săgeata interlopilor și omul lui Harabagiu

Firma prin intermediul căreia Harabagiu controlează afacerea cu tonete este reprezentată în relațiile cu Primăria Iași de către unpersonaj cunoscut drept „săgeată” a lumii interlope, Mircea Rotariu – zis „Popleacă”. În cererile depuse depuse de către firma New Bauen Build SRL pentru aporbarea amplsamentelor, la secțiunea date de contact figurează numărul de telefon al lui Mircea Rotariu.

Ziariștii care au publicat articole ce privesc legăturile viceprimarului Gabriel Harbagiu cu lumea interlopă au fost nevoiți să suporte presiunile venite din partea lui Mircea Rotariu.

Acesta a amenințat ziariștii de la 7IAȘI și de la Reporter de Iași și a aruncat cu fecale pe autoturismele acestora sau pe ușa redacției.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here