Judecătoarea care nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro a fost promovată

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenția Națională de Integritate că nu poate justifica o diferență de peste 6 milioane de euro între averea dobândită și veniturile realizate, a fost avansată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la Curtea de Apel București.

CSM a aprobat transferul acesteia de la Tribunalul București la Curtea de Apel București, începând cu ianuarie 2024, conform unei ordini de zi soluționate în data de 21 noiembrie 2023. Deși portalul Curții de Apel București o indică deja în componența Secției a 5-a Civile, site-ul CSM încă o menționează la Tribunalul București, conform informațiilor de la adevarul.ro.

Surse judiciare au dezvăluit că judecătoarea a fost delegată de câteva luni de la Curtea de Apel București și acum CSM a confirmat oficial această mutare. În octombrie 2023, ANI a anunțat o diferență nejustificată de peste 6 milioane de euro între averea dobândită și veniturile realizate ale Gabrielei Cristina Mazilu, precum și în cazul lui Ionuţ-Victor Nicoreşteanu, funcționar public la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Diferențe similare au fost constatate și în cazul acestuia din urmă.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București pentru a iniția o verificare a modificărilor patrimoniale și a veniturilor celor doi. De asemenea, judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu și Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetați de DIICOT în anul 2015 într-un dosar legat de credite frauduloase de la BRD, în care era implicat și omul de afaceri Remus Truică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here