INTERZIS IN 46 DE TARI. FILMUL HORROR CARE E CONSIDERAT ATAT DE SOCANT, INCAT NU POATE FI DIFUZAT LA CINEMA SAU TELEVIZOR

A aparut in 1978 si inca este considerat unul dintre cele mai socante filme realizate vreodata din cauza multiplelor secvente cu autopsii, prabusiri de avioane si executii.

„Faces of Death” debuteaza cu un patolog care descrie actiunea ca o colectie personala de clipuri adunate din intreaga lume. Pelicula are o multime de scene cu oameni sau animale, morti sau pe punctul de a muri, de cele mai multe ori intr-un mod brutal.

In prezent, la 40 de ani de la momentul lansarii, filmul lui Conan LeCilaire a fost clasificat drept una dintre cele mai socante productii. Filmul chiar a fost dezbatut de psihologi, care avertizau ca ar putea „interfera cu dezvoltarea copiilor si cu atitudinea lor fata de moarte”. Iar, potrivit The Guardian, tinerii care au urmarit pelicula au fost profund afectati.

De exemplu, Sherry Forget nu a mai iesit din casa dupa ce a vizionat filmul, iar parintii prietenei cu care l-a vazut au intentat un proces si au castigat despagubiri in valoare de 100.000 de dolari.

In 1986, Rod, un adolescent din Massachusetts, a comis o crima dupa ce a vazut de „Faces of Death”. Alti doi autori ai unor crime ar fi spus ca filmul i-a inspirat, dar regizorul Conan nu crede ca exista vreo legatura: „Oamenii rai vor comite crime oricum. Ma face sa ma simt prost ca Matthews a spus ca ‘Faces of Death’ l-a facut sa faca asta. Dar sa cred ca daca nu era filmul, asta l-ar fi oprit sa o faca? Nu.”

„Faces of Death” a fost interzis in cateva tari, printre care Marea Britanie, iar pe eticheta casetelor se poate citi „interzis in 46 de tari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here