INTERZIS FEMEILOR. Condamnată pentru că A FOST VIOLATĂ

O norvegiancă a fost condamnată la 16 luni în închisoare, după ce reclamat poliţiei din Dubai  că a fost violată, în luna martie a acestui an. 
 

Marte Deborah Dalelv, designer de interior, se afla într-o vizită de afaceri în Dubai, când a fost violată. Norvegianca în vârstă de 24 de ani a raportat incidentul poliţiei locale, care i-a confiscat paşaportul şi banii şi a acuzat-o de sex premarital, consum de alcool şi sprejur.

 

Ea a fost condamnată la 16 luni în închisoare la începutul săptămânii, după ce Ambasada Norvegiei în UAE a reuşit să obţină eliberarea ei pe cauţiune până la soluţionarea cazului.

 

Victima va face recurs, care a fost programat pentru luna septembrie. Violatorul a primit o senţinţă mai mică, de 13 luni în închisoare, fiind acuzat de consum de alcool şi sex premarital.

 

Legea din Dubai este în continuare discriminatorie faţă de femei, în ciuda eforturilor anunţate de autorităţi de a stopa acest fenomen. Pentru ca un viol să fie acceptat ca „infracţiune“, agresorul trebuie să îşi mărturisească fapta sau trebuie să existe patru bărbaţi martori la incident. 

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here