Interviu cu asist. univ. dr. Cristina Maria Tofan, fondator al platformei de consiliere online PSIHOLOG.APP.

Activitate profesională și științifică:

  • Asistent universitar doctor – Departamentul de Sociologie, Asistență Socială și Resurse Umane, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România și ACADEMIA ROMÂNĂ, FILIALA IAȘI, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, Colectivul Psihologie și Științele Educație
  • Psihoterapeut și psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România (cod CPR 20512), Asociația Română de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană, Iași, România
  • Doctor în Psihologie – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România

 

1.        Cum a luat naștere proiectul Psiholog.app?

PSIHOLOG.APP a luat naștere din dorința de a răspunde la o necesitate semnalată în societatea noastră: aceea de a recunoaște și conștientiza nivelul de stres, anxietate și îngrijorare cu care ne confruntăm în diverse etape ale vieții noastre, oferind în același timp instrumente pentru a le aborda și gestiona.

Conținutul științific al www.psiholog.app este validat și testat cu succes în activitatea mea de cercetător, psihoterapeut și psiholog clinician. Am vrut să ofer utilizatorilor un sistem de sprijin pentru dezvoltare personală, echilibru emoțional și sănătate mintală.

Responsabili de partea tehnică și activitatea de marketing sunt Radu Botez – software developer & web designer și Raluca Vasiliu Botez – marketing manager & PR.

 

 

2.        Ce oferă platforma Psiholog.app utilizatorilor?

  • Teste de autoevaluare gratuite: Utilizatorii au oportunitatea de a completa oricând chestionarele de evaluare. Interpretarea testelor este, de asemenea, gratuită.
  • Exerciții personalizate: Au rolul de a ajuta utilizatorii să conștientizeze, înțeleagă și depășească stările de anxietate.
  • Abonament lunar accesibil: Cu doar 50 RON pe lună, utilizatorii vor avea acces nelimitat la toate exercițiile.
  • Acces gratuit și permanent la istoricul personal: Utilizatorii au posibilitatea de a-și urmări progresul, consultând în orice moment rezultatele la testele de autoevaluare și la exercițiile pe care le-au efectuat.
  • Sprijin profesional: Sfaturi, ghidare, sesiuni de psihoterapie sau consiliere psihologică din partea unor psihoterapeuți și consilieri psihologici certificați. Utilizatorii care

 

solicită ajutor de specialitate vor fi puși în contact cu specialiști verificați și recomandați de PSIHOLOG.APP. Costul ședințelor de psihoterapie sau consiliere psihologică este cel stabilit de profesioniști. Nu există comisioane suplimentare.

  • Satisfacția utilizatorilor: Suportul tehnic și confidențialitatea experienței utilizatorilor pe platforma PSIHOLOG.APP sunt garantate de o echipă de profesioniști în programare, comunicare și dezvoltare personală.
  • Acces la pachete noi de teste și exerciții: Echipa APP va dezvolta constant platforma, adăugând conținut nou care răspunde diferitelor provocări din domeniul sănătății mintale.

 

3.        De ce este important ca utilizatorii să își autoevalueze nivelul de anxietate?

Autoevaluările gratuite vor oferi utilizatorilor o imagine asupra stării lor de anxietate și a domeniilor care pot avea nevoie de atenție.

Datorită rezultatelor testelor de evaluare generală a anxietății sau de evaluare a simptomelor specifice anxietății, utilizatorii pot face alegeri informate în ceea ce privește dezvoltarea personală, echilibrul emoțional și sănătatea mintală. Aceste evaluari nu sunt un diagnostic clinic, dar pot informa pe oricine desprea starea sa din ultima vreme.

 

4.        Cum ajută exercițiile de gestionare a anxietății?

 

Exercițiile au rolul de a ajuta utilizatorii să conștientizeze, să înțeleagă și să gestioneze stările de anxietate. De asemenea, sunt o resursă importantă pentru gestionarea stresului, dezvoltarea încrederii în sine, îmbunătățirea relațiilor interpersonale și creșterea performanței profesionale.

 

 

5.        Ce urmează pentru Psiholog.app?

Ne dorim perfecționarea constantă a platformei și implementarea de noi pachete de chestionare de autoevaluare și exerciții care să ajute cât mai multe persoane. Vom oferi conținut nou periodic și vom continua să asigurăm o experiență sigură și confidențială pentru vizitatorii .

Ne vom adresa și firmelor și instituțiilor publice cu instrumente special concepute pentru angajați, care că completeze activitatea departamentelor de resurse umane.

De asemenea, suntem în curs de a dezvolta un sistem prin care să recomandăm psihologi și consilieri psihologici atent verificați care pot oferi suport psihologic utilizatorilor website-ului

 

În același timp, avem în plan să dezvoltăm o componentă umanitară care să ne permită să oferim servicii gratuite pe website – acces la exerciții.

 

6.        Care este în opinia dvs percepția românilor cu privire la serviciile de sănătate mintală? Merg românii la psihoterapie?

Cred că românii merg într-un număr destul de mare la consiliere și psihoterapie, dar uneori timpul disponibil este foarte puțin, așadar ne dorim ca aceste servicii pe care le dezvoltăm să fie integrate în viața de zi cu zi a oricui.

Integrarea în rutina zilnică a unor exerciții de echilibru emoțional îi poate ajuta pe oameni să gestioneze mai bine stresul, grijile sau alte astfel de stări, să înțeleagă mai bine serviciile de consiliere sau psihoterapie psihologică și să crească încrederea că acestea pot contribui semnificativ la bunăstarea lor.

 

Contact:

www.psiholog.app https://www.facebook.com/psihologapp/ https://www.instagram.com/psihologapp/ 0746.795.603

contact@psiholog.app

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here