ÎNFIORĂTOR! Filmul morţii unei gravide [VIDEO]

Femeia care a murit după ce a născut la Maternitatea „Elena Doamna” a trecut prin două operaţii nereuşite de oprire a hemoragiei

Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” au intrat la audieri. Ei sunt traşi la răspundere de modul cum s-au îngrijit de Carmen Obadă, femeia care a murit după ce a născut, în luna ianuarie.

Rudele şi avocatul susţin că femeia nu a fost corect îngrijită, ceea ce a dus la hemoragie, apoi la moarte. Anchetatorii iau în calcul modul cum s-a deteriorat starea femeii. Încă se mai aşteaptă concluziile autopsiei.

Conform însemnărilor trecute în fişele medicale pacienta s-a prezentat la spital pe data de 7 ianuarie 2013. Atunci a rămas internată. Rudele spun că s-a dus la spital pentru că se simţea rău.

Cum a fost îngrijită din acel momet este scris pe fiecare zi în parte în fişa de observaţie. Curios este că notaţiile pe zilele de spitalizare nu sunt în ordine cronologică. Este ca şi cum au fost adăugate ulterior.

Femeia a intrat în travaliu pe 17 ianuarie la ora 10 dimineaţa.  Naşterea naturală s-a produs după aproape şase ore de travaliu, adică pe la 16.30. Imediat după aceea a început hemoragia moderată. Apar recomandări pentru controale interne. Avocatul care se ocupă acum de caz spune că era mai bine să fi făcut cezariană.

După aproape o oră de sângerare s-a decis extirparea uterului, ca măsură de oprire a hemoragiei.

După prima intervenţie starea pacientei iar s-a înrăutăţit. La ora 23 medicii au dus-o din nou în sala de operaţie. Au intervenit a doua oară, când deja femeia avea în abdomen circa 1 litru de sânge şi cheaguri. Tot acum medicii au găsit o leziune la nivelul ovarului şi au încercat din nou să oprească sângerarea.Deja după miezul nopţii pacienta a fost dusă la terapie intensivă. Principalul acuzat în acest caz este medicul Ştefan Buţureanu. În convorbirea purtată la telefon medicul declară atunci că s-au depus eforturi ca să se oprească hemoragia.

Femeia a fost apoi transferată la Spitalul „Sf. Spiridon”. Acolo a ajuns cu şoc hemoragic şi, printre aletele, cu observaţie de peritonita generalizată prin perforaţie digestive.

Din însemnările medicilor de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” reiese că evoluţia nu prea a fost bună. Starea femeii s-a tot agravat de la o zi la alta. Pentru ca pacientă a fost transferată deja în stare foarte gravă şi aici a mai fost supusă, pe rând la două intervenţii chirurgicale. După aproape o lună de stat conectată la aparate sub îngrijirea medicilor, femeia a murit. Acum fratele încearcă să facă dreptate în acest caz.

Femeia adusese pe lume o fetiţă, care îi poartă numele. Carmen nu îşi va mai cunoaşte mama vreodată. Bebeluşul este acum crescut de fratele ei. Acesta împreună cu soţia se luptă ca în urma anchetei, cei care se fac vinovaţi, să plătească.

Cazul a ajuns pe masă judecătorilor. La audieri sunt chemate toate cadrele medicale care au fost prezente în momentul în care Carmen Obada a trecut prin clipele de coşmar. Acum se odihneşte printre îngeri şi veghează de sus la micuţa Carmen şi ceilalţi doi copii.

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/05_mai/17/filmul-mortii_unei_gravide_A.flv
{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here